Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Når du skal velge veggmaling, er det viktig å tenke på hvilke overflater du vil dekke, og hvor de befinner seg (en stuevegg eller taket på badet, for eksempel), i tillegg til hvilket resultat du ønsker.
Velg riktig type maling

Velg riktig maling og få perfekte resultater hver gang

Det er svært mange typer veggmaling tilgjengelig, og derfor er det viktig å velge riktig produkt til jobben når du skal pusse opp. Her forteller vi deg alt du trenger å vite.

«Jeg bruker vanligvis en standard veggmaling på veggene når jeg pusser opp, men jeg har sett at den ikke holder seg så godt på kjøkkenet og badet. Er noen malinger bedre enn andre? Og i så fall, hva bør jeg se etter?»

Maling er en rask, enkel og rimelig måte å forvandle kjedelige vegger til et flott, nytt rom på, men oppussing handler om mer enn å velge den perfekte fargepaletten.

Når du skal velge maling, er det viktig å tenke på hvilke overflater du vil dekke, og hvor de befinner seg (en stuevegg eller taket på badet, for eksempel), i tillegg til hvilket resultat du ønsker.

Er du forvirret? Se våre nyttige tips for å finne riktig maling til jobben:

Jo høyere pigmentinnhold, jo høyere dekningsgrad, noe som innebærer at fargen vises som mer intens og har bedre dekkevne.
Velg kvalitetsmaling

 

1. Fargedybde

Hvor dyp og fyldig fargen fremstår på veggen, avhenger av to ting: kvaliteten på pigmentene i malingen og hvor høyt pigmentinnhold som er brukt. Jo høyere pigmentinnhold, jo høyere dekkevne, noe som innebærer at fargen vises som mer intens og med større dybde.

Når rommet er malt med en maling med høyt pigmentinnhold, kan du se at den har undertoner som vises litt ulikt i forskjellig lys, noe som gir malingen karakter og skarphet.

Hvilken maling?

Prøv en flat, matt maling, som Nordsjö Ambiance Xtramatt. Denne luksuriøse, matte overflaten absorberer lys, noe som gir nydelig fargedybde på veggene.

Hvis veggen er utsatt for støt og søl, bør du prioritere slitestyrke fremfor fargedybde i malingen. Velg en maling der den ferdige overflaten kan tørkes av, og som tåler fettflekker, slik at fargen varer så lenge som mulig.
Slitesterk maling tåler bruk

 

2. Lang levetid

Hvis veggen er utsatt for søl (som kjøkken og yttergang), bør du prioritere en slitesterk maling. Velg en maling der den ferdige overflaten kan tørkes av, og som tåler fettflekker, slik at fargen varer så lenge som mulig. Da slipper du også å male over så ofte.

Hvilken maling?

Prøv Nordsjö Perform+ Easy2Clean. Den har en superslitesterk overflate som passer perfekt i områder som brukes mye, og som kan tørkes av uten at det går ut over fargen.

Et av kjennetegnene på kvalitetsmaling er at den har tykk, kremaktig tekstur som gir bedre dekkevne enn billigere alternativer med tynn og vannaktig konsistens.
Velg maling med kremaktig tekstur

 

3. Dekkevne

Et av kjennetegnene på kvalitetsmaling er at den har tykk, kremaktig tekstur som gir bedre dekkevne enn billigere alternativer med tynn og vannaktig konsistens. Maling med høy dekkevne er viktig når du skal male større overflater. Da trenger du også mindre maling for å oppnå riktig fargemetning, slik at du sparer både tid og penger på lang sikt.

Hvilken maling?

Panel på veggene? Prøv en maling spesielt utviklet for dør, list & panel, som er matt og gir en perfekt overflate på treverk, som Nordsjö Ambiance Super Finish. Den finnes som silkematt og matt.

Du gjør alle en tjeneste ved å velge en vannbasert maling med lave nivåer av VOC (flyktige organiske forbindelser), siden denne typen maling inneholder færre løsemidler enn oljebaserte veggmalinger – et smart valg for etisk bevisste oppussere.
All maling fra Nordsjö har lave nivåer av VOC (flyktige organiske forbindelser)

 

4. Snill mot miljøet

Når du skal pusse opp, bør du ikke bare tenke på innemiljøet. Du gjør alle en tjeneste ved å velge en vannbasert maling med lave nivåer av VOC (flyktige organiske forbindelser), da denne typen maling inneholder færre løsemidler enn oljebaserte malinger – et smart valg for den etisk bevisste oppusser.

Hvilken maling?

Nesten all interiørmaling fra Nordsjö er vannbasert, med lave nivåer av VOC (flyktige organiske forbindelser). Vi har et omfattende utvalg, og uansett hva du velger, kan du være trygg på at du gjør ditt for miljøet. Les mer om vårt program for miljøbevissthet

Husk å ta hensyn til rommets funksjon og overflaten du skal male, før du tar det endelige valget – sjansen er stor for at det finnes en veggmaling som er skreddersydd for dine behov.
Velg riktig type maling til veggene dine

 

5. Ulike malingstyper

Det virker kanskje åpenbart, med det er viktig å ta hensyn til rommets funksjon og overflaten du skal male, før du tar det endelige valget – sjansen er stor for at det finnes et malingsprodukt som er skreddersydd for dine behov.

En blanding som forhindrer mugg, passer perfekt på dampfylte bad, mens en som reflekterer lys, bidrar til å muntre opp små og mørke rom. Ikke vær redd for å be om hjelp. Ta kontakt med ekspertene hos våre forhandlere, De har lokalkunnskap for ditt område enten det gjelder interiør eller eksteriør. Finn forhandler

Hvilken maling?

På kjøkken og yttergang kan du prøve en smuss- og flekkbestandig maling som Nordsjö Perform+ Easy2Clean. På badet kan du bruke Nordsjö Perform+ Bathroom+ som beskyttelse mot mugg og fuktighet. På mindre rom bør du velge en maling med lysreflekterende partikler, som Nordsjö Nordic Light eller Nordsjö Ambiance Xtramatt for mørke sofistikerte farger som gir en helmatt vegg, eller alternativt vår "best i test"-maling Nordsjö Ambiance Silkematt. Dør, list & panel males med Ambiance SuperFinish, og taket med Ambiance Sky samt gulv med Perform+ Diamond Floor. Skal du beise vegger eller panel så er Original Panellack et riktig valg. Velg vårt sparkelsortiment når du skal fikse hull i veggen før du maler og vårt primer og grunningssortiment ved forberedelser til maling av ulike overflater.

Tips

Når du har valgt riktig type maling, er det på tide å velge riktig farge til veggene dine. Dette kan du få hjelp til ved å laste ned den nyttige Visualizer-appen vår. Den er enkel å bruke, og gir deg et umiddelbart inntrykk av hvordan fargene kommer til å se ut på veggen din når du er ferdig å male.

Farger laster....