Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Greige Frontliten
Greige Frontliten

BEIGE, GRÅ OG GRÅBRUNE FARGER FOR EN NATURNÆR INTERIØRSTIL

Trendfargen som hverken er grå eller beige – men en perfekt blandning av begge to kjenner vi i Norge til som Greige. I Norden er vi veldig glad i denne kombinasjonen, da Greige introduserer en myk og sofistikert, men også en eksklusiv følelse på veggene. Nå står den varmere nyansen Beige frem som en tydelig trend.

Det er vel ingen nyhet at de fleste av oss gjerne velger hvitt når vi skal male, og begrepet lyst og lett er fortsatt en sterk trend. Mange av oss ser det lyse, lette og hvite i sin enkelhet, som et sikkert kort. Og vi kommer ikke utenom at hvitt er en tidsløs og klassisk farge. Men det er litt morsomt at flere og flere våger å ta inn mørkere nyanser i sine hjem.

I den grå fargeskalaen kan man også enkelt skape en rolig og behagelig atmosfære, alt avhengig av hvilken lys- og mørkhetsskala man velger. Beige er en lysere og varmere fargenyanse av greige, og en farge som passer til stort sett alle mørkere og dypere farger samt de skarpere fargene som vi ser at flere tar i bruk på både detaljer og interiør.

Theperfectgrey
Theperfectgrey

GRÅTT + BEIGE = GREIGE

Greige er trendfargen, som hverken er grå eller beige – men en perfekt blanding av begge to. Greige introduserer en myk og sofistikert, men også en eksklusiv følelse på veggene. En vakker fargetone til rommet Ann-Charlotte Linde, som jobber som Colour Manager i Nordsjö, ser det slik at Greige har plukket fordelene som de grå og beige fargene gir, og ikke bare ulempene. Det gjør at den er vakker å kombinere med de fleste farger, samtidig som den gir en vakker tone til rommet. Fargen er ikke like kald som en nøytral grå kan være, og heller ikke så farget og tydelig som en beige ”caffe latte” farge.

Det som er viktig å tenke på når man skal velge sin favoritt Greige-farge, er lyset i rommet og hvordan det senere påvirker hvordan vi oppfatter fargen. I et varmt lys forsterkes det gyldne i fargen, men i et kjøligere lys dempes det en aning. Vi anbefaler derfor at man prøvemaler med fargen før man kjøper inn maling til hele rommet.

Summerlinen
Summerlinen

INSPIRASJON – SIMPLICITY GREIGE

Årets innredningsblogger 2017 - Jannice Wistrand, jobber både som blogger på Sköna Hem, Feng Shui konsult, og som dekoratør. Farge og form har alltid interessert Jannice, men i de senere årene har også læren om hvordan man kan påvirke sin trivsel ved å innrede og fargesette riktig interessert henne.

Sammen med oss på Nordsjö har Janice blant annet tatt fram fargen Simplicity Greige, som er en grå tone med et snev av beige i. Hun beskriver fargen Simplicity Greige som den perfekte tonen. ”Ikke for mye rødt og ikke ”klissete” som det lett kan bli når man prater Greige, men helt enkelt en frisk farge. I Jannices nye studio i Skåne, hvor hun også bor, så er selvsagt studioveggene malt med denne fargen. Slik skriver Jannice på sin blogg når malerarbeidet og stylingen av lokalet er klar: Veggene er nå malt med Simplicity Greige og jeg kan kjenne at den er vakker. Kan man si slik om sin egen farge? Jeg har malt den i begge rommene, og det er så morsomt å se hvordan den endrer seg i varmt og kaldt lys, sier Jannice.

Fargen simplicitygreige hjemme hos addsimplicity
Fargen simplicitygreige hjemme hos addsimplicity

Bilder Jannice Wistrand @addsimplicity ´s studio

KOSESTEMNING MED HJELP AV SIMPLICITY GREIGE

Danske Lykke driver bloggen lykkestunder.dk – en inspirerende blogg som handler om det som Lykke virkelig brenner for i livet - innredning, vakre blomster, sprø bakeverk, hageinspirasjon og en masse gjør-det-selv tips. I stuen hjemme hos Lykke er veggene malt med Simplicity Greige. "Fargen er helt fantastisk og stuen min er mye koseligere nå. Tidligere opplevde jeg at rommet var litt for lyst, men nå er det helt perfekt" sier Lykke.

Farge simplicitygreige hjemme hos lykkestunder
Farge simplicitygreige hjemme hos lykkestunder

Bilder Lykke @lykkestunder.dk

FARGEINSPIRASJON – LAPPTUSSAN DUSK

Emma Sundström driver den framgangsrike Instagramkontoen @lapptussan og er bosatt i et 1980-talls hus i Arvidsjaur. Å kjøpe et masseprodusert hus fra 1980-tallet kan ha sine foredeler. Det finns ingen unike detaljer å bevare, ingen innbygget sjel som skal beskyttes. Her har vi hatt muligheten til å sette vårt eget preg, og det er det som er sjarmen med vårt hus – man kan forme det helt som man vil, forteller Emma. Følelsen av et lapplandsk teppe på veggene i samarbeid med Nordsjö tok Emma fram to vakre farger; Lapptussans Dusk og den litt mørkere Lapptussans Dawn.

Slik beskriver Emma de to fargene: Lapptusssans Dusk er den lyse beigegrå tonen som jeg har på nesten alle vegger hjemme. Den føles nesten som et lapplandsk teppe selv om den er grå og passer både syd- og nordvendt. En helt fantastisk Greige farge! Den andre fargen, Lapptussans Dawn er den litt mørkere grå, som jeg har malt mange møbler med. Den trekker litt mot grågrønt og smelter vakkert sammen med naturens egne materialer som tre, lin, stein og grønne planter. Vi kan ikke annet enn å være enig med Emma - Dusk og Dawn er nydelige sammen!

Lapptussan
Lapptussan

Bilder Emma Sundström @lapptussan

MER FARGEINSPIRASJON MED LAPPTUSSANS DUSK

Hjemme hos bloggeren Marlene, som har instagramkontoen @mz.interior er veggene i stuen malt med Lapptussans Dusk. Også hjemme hos bloggeren Camilla B Vendelbo, som har bloggen nouw.com/4inarow og instagramkontoen @cb_vendelbo, er det malt med den vakre Greige fargen.

Farge laptussans dusk hjemme hos mzinterior
Farge laptussans dusk hjemme hos mzinterior
Farge lapptussan dusk hjemme hos cbvendelbo
Farge lapptussan dusk hjemme hos cbvendelbo

FARGEINSPIRASJON – LUFTSLOTT

Den perfekte fargen for et vakkert, enkelt, men samtidig stilrent hjem, finns den? I vårt fargekart Inspirerende hjem og den tilhørende paletten Stilrent & Monokromt, har vi valgt ut 8 stilsikre farger for å skapet et rolig og perfekt utvalg for personlige innredningsdetaljer. En av palettens farger, Luftslott, er en myk Greige farge som skaper en finstemt kombinasjon av lyst grått og beige.

Fargekart inspirerende hjem
Fargekart inspirerende hjem

Foto: Andy Liffner

HJEMME HOS EMILY SLOTTE @EMSLOO

Bloggeren Emily Slotte har bloggen, blogg.mama.nu/emilyslotte/emily-slotte/ og instagramkontoen @emlsoo hvor vi kan lese om alt fra inspirasjon til hjemmet for både store og små, hverdagen som småbarnsforeldre, tenåringsmamma og gravid, og hva som er den siste trendfargen. Emily bor på en liten gård rett utenfor Norrtälje sammen med sin mann Christian og barna Engla og Blake.

I Blakes rom valgte Emily å male med fargen Luftslott og beskriver den slik: En litt lysere Greige som er en perfekt kombinasjon mellom gul og grå. I enkelte lys kan den oppleves som varm og nesten litt rosa, mens i andre lys blir den litt kald og mer grå sier Emily. Emily valgte også å male møblene i Luftslott, men brukte da vår maling Ambiance Superfinish. En matt maling som passer perfekt til akkurat møbler og treverk. Jeg elsker den helheten rommet får når man også maler møblene, det blir en annen ro og tingene i rommet får tale for seg selv på en helt annen måte, siler Emily.

Fargen luftslott hjemme hos emsloo
Fargen luftslott hjemme hos emsloo

Bilder Emily Slotte @emsloo

HJEMME HOS JANNICHE KRISTOFFERSEN @BLOGGAIBAGIS

Hjemme hos bloggeren @bloggaibagis kjenner man pusten av det enkle, kreative og med en duft av 50-tallet. Vi elsker hvordan veggfargen samspiller med den tunge keramikken, furukvisten i vasen og kanskje fremfor alt det fine bildet.

Fargen luftslott hjemme hos bloggaibagis
Fargen luftslott hjemme hos bloggaibagis

Bilder Janniche Kristoffersen @bloggaibagis

HJEMME HOS STYLISTEN PELLA HEDEBY

Når interiørdesigneren og stylisten Pella Hedeby skulle pusse opp vaskerommet, ønsket Pella et litt mer sobert uttrykk, og en myk innramming til det høyblanke hvite interiøret og hvitevarene. Luftslott er en nyanse som blir en myk overgang, men også en kontrast som løfter frem det hvite. Finstemte overganger mellom den myke gråbeige Luftslott, kalksteinen og den hvite panelen. Et strøk maling kan virkelig inspirere og løfte et rom, sier Pella.

Fargen luftslott hjemme hos pellahedeby
Fargen luftslott hjemme hos pellahedeby

Bilder Pella Hedeby @pellahedeby

INSPIRASJON – FARGEN HOUSE OF PHILIA GREY SAND

Petra Bohman bak den populæra kontoen houseofphilia.elsasentourage.se, har i samarbeid med Nordsjö tatt fram en palett med 4 ulike farger i grått, beige og gråbeig: HoP Grey - HoP Light Grey - HoP Greige og HoP Grey Sand.

Den sistnevnte fargen HoP Grey Sand ble brukt på veggene i tenåringsrommet hjemme hos Petra. Rommet Petra beskriver, vender mot nord og trenger en litt varmere gråfarge for ikke å bli for kaldt. ”En svært elegant farge om jeg så skal si det selv”, sier Petra. ”HoP Grey Sand er en vakker varmgrå farge, som passer i rom uansett beliggenhet”, sier Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I lys fra nord dempes den gulrøde mattheten i fargen, og den oppleves mer som grå, mens i lys fra sør forsterkes den og fargen trekker tydeligere mot beige.

Fargen luftslott malt hjemme hos pellahedeby
Fargen luftslott malt hjemme hos pellahedeby

Bilder Petra Bohman @houseofphilia

BEIGE INSPIRASJON HJEMME HOS DANIELLA WITTE

Denne fargen er en utrolig vakker gråbeige farge og kan beskrives for dempet beige, stilren beige, sober gråbeige, varm Greyish eller hvorfor ikke Greyish beige. Kjært barn har mange navn pleier man å si. Beige fargen ga gangen en ny karakter hjemme hos Daniella, og nettopp gangen er rommet som trenger tøffe materialer. Når det var på tide med en oppussing av gangen var både funksjon og farge to viktige elementer for den svenske populære bloggeren.

Daniella valgte å male med vår matte veggmaling Easy2Clean, som er perfekt til gang og i rom der man enkelt ønsker å kunne tørke av veggene, uten å ødelegge finishen. I oppussingen av gangen forandret også Daniella fra klassiske hvite vegger til den mykere nyansen F7.04.77/Linnen Canvas. ”En superfin gråbeige nyanse som ga rommet et mye mykere utseende”, sier Daniella. Veggene har nå en mykere tone, som fanger opp lyset veldig behagelig, og rommet føles plutselig mer karakterfullt, ettersom fargen nå bryter en anelse mot treverket rundt trappen.

Hjemme hos daniellawitte
Hjemme hos daniellawitte

Bilder Danilla Witte @daniellawitte

VISSTE DU AT:

Ordet Greige stammer fra det franske og italienske ordret råsilke. Greige er faktisk moteikonet Gergio Armanis signaturstil. Han beskriver den som en bakgrunnspalett. Noe som forblir konstant, som kan brukes til å fremheve andre ting.

TENK PÅ:

For å forstå hvordan ulike farger kommer til å oppleves i akkurat ditt rom, må du ta hensyn til flere ulike ting. Rommets beliggenhet i forhold til lys. Det naturlige dagslyset påvirker inntrykket, akkurat som hjemmets egne lyskilder.

Dagslyset i et rom som er nordvendt har kaldere lys enn et rom som ligger sydvent. Generelt er lyset mitt på dagen kaldere enn mykt morgen- og kveldslys. Reflekser som speiles gjennom vinduet, samt fra materiell og møbler i rommet, påvirker også opplevelsen, som f.eks en knallrød sofa eller en grønn stol kan ”smitte” på de svake, men hvite veggfargene.

Kombinasjonen av ulike farger er også viktig – nyansen du velger til dine vegger kan oppleves som lysere eller mørkere, sterkere eller svakere avhengig av hvilke andre nyanser den samspiller med. Glem ikke bort gulvflaten som har stor gjennomslagskraft på veggfargens utseende.

Les også: Slik maler du gulv

Greige moodboard
Greige moodboard

HVORDAN SKULLE GREIGE FARGEN, SOFT SARCELLES, SE UT HJEMME HOS DEG? PRØVEMAL MED VÅR NYHET - COLOUR TESTER

For å velge rett farge til akkurat ditt rom bør du oppleve fargen i rett sammenheng: i ditt rom, med dine møbler. Prøvemal, se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys. Kveldsbelysning og rommets innredning, og tenk over hvilken følelse du vil oppnå. Vi anbefaler enten å kjøpe en Colour Tester, eller en prøveboks, for å kunne se hvordan fargen passer i lyset i det rommet du har planlagt å male.

Nordsjö Colour Tester er et enkelt verktøy med en praktisk innebygget mini-rull og som finnes i 49 vakre og moderne farger. På denne enkle måten kan du prøvemale fargen hjemme, og du vil få en god oppfatning av resultatet, og hvordan øvrige innredning og lys i rommet påvirker fargen.

Her kan du lese mer om Colour Tester og også se hvilken farger den finnes i. Og det beste er at du kan klikke hjem dine favorittfarger i Colour Tester direkte hjem her.

Colourtester bild hemsida
Colourtester bild hemsida
HJEMME HOS KIA UDD

HJEMME HOS KIA UDD

Influenser @kiaudd forgyller Instagram med inspirerende bilder fra sitt fantastiske hjem i Nord Sverige. Vi på Nordsjö er både glade og stolte over at hun har gitt navn til en av våre farger. Kia Harmony Beige ble lansert i slutten av Januar. Les mer her.

Med noe så enkelt som ny veggfarge, skapte jeg et drømmerom. Følelsen og stilen var det jeg letet etter når jeg valgte ut nyansen. En stilig, myk, varm og beroligende følelse, men også lys og luftig. Jeg ville ha en beige farge som gir en myk innramming og som passer inn med den øvrige innredningen i lyse harmoniske jordfarger. En fin kontrast til den svarte industriglassdøren og det lyse eikegulvet.

En varm beige farge som virkelig gir en rolig og innbydende atmosfære til rommet måtte jo bare hete KIA HARMONY BEIGE. Følelsen ble perfekt og akkurat sånn jeg ønsket meg, nøktern og beroligende. Jeg har malt både kjøkkenet og stuen i fargen. En fin kontrast til den svarte industriglassdøren og det lyse eikegulvet.

 

Farger laster....