Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Soveromsinspirasjon med varme nøytrale farger
Trendfarger på soverommet

Fargeinspirasjon - Dilla på lilla

Inspirerende lilla farger i alle huset rom. Selv om lilla ikke er en «farge» i ordets rette forstand, kan lilla likevel være en vidunderlig måte å beskrive alle de elegante og overdådige nyansene som befinner seg mellom blått og rødt - som nyanser i lavendel, mauve, solbærfarge og lavendel.

Lilla farger på kjøkken

Kjøkkeninspirasjon med duse farger malt på veggen
Trendfarger malt på kjøkkenveggen

På bildet over er veggen malt i fargen Nordsjö Heart Wood, og i sprutsonen er det valgt en mørkere brunrosa farge. Malingen som er benyttet i sprutsonene heter Perform+ Easy2Clean og er perfekt for deg som ikke ønsker å ha verken fliser eller bakplate på veggen over vask og komfyr. Se også opp i taket - det er malt en en lys dus rosa farge, og flyter fint mellom de ulike fargene i kjøkkenet.

Lilla farger på soverommet

Farge på soveromsveggen og gråmalt gulv
Farge på soveromsveggen og gråmalt gulv

Grå rosa farge Heart Wood malt med en oval form i den honningsgule fargen Spiced Heart på innerste vegg. 

Om du synes lilla kan bli litt i overkant av det du ønsker, så kan du male deler av soverommet i en hvit farge, og innerste del av rommet i fargen Nordsjö Heart Wood - som på bildet over. Mal gulvet i en fin grå nøytral farge og dekorer veggen med en ekstra detalj; en gul oval form der glødelampen henger. Den gule fargen har fargekode F6.35.68 og et kobberrør er satt opp på veggen der lampeledningen henger. Personlig og allikevel stilrent. Den gule formen fungerer spesielt godt som dekor på dagtid, og sprer optimisme og glede for de som går forbi. 

Lilla farger i spisestua

Mal spisestuen i gule og rosa farger
Gylne og rosa fargekombinasjoner i spisestuen

Gult er komplementærfargen til lilla, og disse fargene i kombinasjon kan skape et spennende uttrykk. Den brungule fargen heter Ochre Gold og den grårosa heter Heart Wood

På bildet over finner du gylne fargekombinasjoner som gir en innbydende stemning i spisestuen. En kreativ maleteknikk kalt Ombre kan benyttes om du vil skape ditt eget uttrykk. Da får du en helt personlig vegg som ingen andre har maken til. Se hvordan du lager denne fargegraderingen her

En dyp lillanyanse er lekkert når du kompleterer med detaljer i gull og messing, som på bildet under. Mal både vegg og listverk i samme fargenyanse og bruk sorte stoler med synlig treverk- ente lys eik, brun teak eller mørk valnøtt. Nesten alle trerene flater passer til den dype lilla fargen og du får en dekadent stil.

Mørk plommefarge på veggen i spisestuen
Mørk plommefarge på veggen i spisestuen

Lilla farger på barnerommet

Lilla er en farge som du finner mellom mellom blå og rød i fargesirkelen. Det ligner på fiolett, men i motsetning til fiolett, som er en spektral farge med sin egen bølgelengde på det synlige lysspekteret, er lilla en sekundærfarge laget ved å kombinere rødt og blått. Den komplementære fargen til lilla er gul.

Lilla kan enten males på en definert del av veggen, som på bildet under, eller på større deler av veggen.

nordsjo-colour-futures-arets-farge-2019-et-sted-a-tenke-barnerom-inspirasjon-norge-41_0.jpg

Den honningsgule fargen Spiced Honey passer godt til den burgunderrøde fargen Nordsjö finest burgundy. Mal gjerne geometriske mønster som en rund form eller firkanter for å skape et kreativt univers for barnet. 

Nordsjo-Colour-Futures-arets-farge-2019-Et-sted-a-tenke-Barnerom-Inspirasjon-Norge-16
Et fredelig barnerom

Mal en fondvegg i fargenkode A3.20.13 og tilstøtende vegger i den duse honninggule fargen Spiced Honey. Kombiner de to fargene ved å male dekorative geometriske figurer på fondveggen for en leken effekt, og for å bryte den store veggflaten. Da trenger du ikke å bekymre deg for å henge noe på veggen, ettersom veggen blir en dekorasjon i seg selv.

Den mørke burgunderøde fargen passer godt sammen med lyst treverk som eik, rotting og furu. Har du et smalt vindu kan du male vinduskarmen og et utvidet felt på veggen rundt vinduet for å skape illusjon av et større vindu.

Henter dataene, vennligst vent...