Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Hvitmalt gulv og trapp

Fargekart for gulvmaling

Er tiden inne for å prøve seg på en ny farge hjemme på gulvet?

Å male gulvet kan føles som et stort skritt å ta, selv for erfarne gjør-det-selv entusiaster. Å male vegger virker innlysende og enkelt når det er på tide å fornye. Men gulvet! Tør vi virkelig å ta fatt på gulvet? Med Nordsjö Perfom+ Diamond Floor er det lekende lett, og du får et pent og slitesterkt gulv i akkurat den fargen du ønsker - velg blant våre 6000 farger.

Gulv malt med Diamnond Floor i farge Base White

Gulv malt med Diamnond Floor i farge Base White

 

Tenk hva litt maling kan gjøre

 

Når vi skal forandre på noe hjemme, er den første tanken ofte å male veggene. Men du kan også gi rommene et løft ved å gå for en ny farge på gulvet. Husk da at gulvet trenger en maling med høy slitestyrke som tåler belastningene i hverdagen. Nordsjö Perform+ Diamond Floor gjør gulvet ekstra flekk og ripebestandig – et meget godt fundament for ditt hjem!

 

 

Gulvmaling egnet for alle gulv

 

Diamond Floor gulvmaling er en ekstremt robust gulvmaling som gir en ekstra flekk- og ripebestandig overflate som gir suveren dekkevne og konsistensen gir god utflyt som igjen gir et jevnt og vakkert resultat for de fleste gulv. Malingen er Svanemerket og derfor et egnet valg for deg som er opptatt av miljøet. 

 

Slik maler du gulvet!

 

Et grundig forarbeid, godt verktøy og en dose tålmodighet er det du trenger for å sikre et godt resultat. Nordsjö Perform+ Diamond Floor gjør jobben enklere siden den er ekstra lett å påføre og flyter godt ut. Husk å lese bruksanvisningen på spannet, og følg rådene nedenfor. Spør gjerne i butikken der du handler maling hvis det er noe du lurer på!

 

Ulike gulv trenger ulik behandling enten du skal male, beise eller lakke.

Slik går du frem når du skal male gulv av ulike typer

Nytt og ubehandlet tregulv

 1. Tregulvet må være rent og mattslipt.
 2. All kvist påføres Nordsjö Original Kvistlakk, grunn deretter hele gulvet med Nordsjö Original Heftgrunn.
 3. Rør grundig i spannet, og påfør 2 strøk Nordsjö Perform+ Diamond Floor.

Tidligere malte tregulv

 1. Vask gulvet rent med Nordsjö Original. Forvask, og tørk vekk all såpe med ren oppvridd klut.
 2. Mattslip med fint sandpapir og støvsug grundig, spesielt rundt gulvlister og terskler.
 3. Grunn avflassede partier med Nordsjö Original Heftgrunn.
 4. Rør grundig i spannet, og påfør 2 strøk med Nordsjö Perform+ Diamond Floor.

Laminatgulv

 1. Vask gulvet rent med Nordsjö Original Forvask, og tørk vekk all såpe med en ren oppvridd klut
 2. Mattslip gulvet med sandpapir. Støvsug nøye, spesielt rundt gulvlister og terskler - eller altenativt fjern gulvlistene før du går i gang så slipper du å få maling på andre plasser. Ha på maleteip på listverk og flater som skal beskyttes mot maling.
 3. Grunn med Nordsjö Original Heftgrunn. La tørke over natten.
 4. Rør grundig rundt i spannet, og påfør 2 strøk Nordsjô Perform+ Diamond Floor.

Parkettgulv

 1. Vask gulvet rent med Nordsjö Original. Forvask, og tørk vekk all såpe med ren oppvridd klut. Det kan være greit å ta vekk gulvlister først.
 2. Mattslip gulvet med sandpapir. Støvsug nøye, spesielt rundt gulvlister og terskler. La tørke, og deretter legger du på malertape på de områdene som trengs. Har du ikke tatt vekk listene først, så bør du tape disse. Det lønner seg å være litt nøye med forarbeidet. Sluttresultatet blir desto finere da.
 3. Grunn med Nordsjö Original Kvist- og Sperregrunn*. La tørke over natten.
 4. Rør grundig rundt i spannet, og påfør 2 strøk Nordsjö Perform+ Diamond Floor.

Visste du at vår gulvmaling er kåret til best i test?

•NB! Til forskjell fra laminat så anbefaler vi Kvist- og sperregrunn til eikeparkett for å slippe gjennomslag av kvist i gulvet.

Betonggulv

 1. Nye betongflater skal herdes i misnt 1 uke, være tørre og frie for smuss
 2. Fjern eventuell betonghud. Stålslipte betonggulv bør maskinslipes før maling.
 3. Grunn med Nordsjö Perform+ Diamond Floor tynnet med 20% vann. Rør grundig om i spannet.
 4. Påfør 2 strøk med ufortynnet Nordsjö Perform+ Diamond Floor.

Best i test* - Perform+ Diamond Floor gulvmaling

Visste du at vår gulvmaling er kåret til best i test?

Nordsjø Perform+ Diamond Floor er en vanntynnbar, halvblank og slitesterk maling som kan brekkes i alle farger. Den er utviklet for innendørs bruk på tre, betong, og laminatgulv, som utsettes for normal slitasje i private boliger.

* - Sveriges ledende forskningsinstitutt SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) har testet 8 gulvmalinger fra Nordens ledende malingsleverandører og resultatet viser at Nordsjø Perform+ Diamond Floor er testens store vinner.

Tørketid og herdetid

 

Respekter tørketidene som står på malespannet, og ikke sett møblene tilbake på plass før malingen har tørket helt. Til forskjell fra andre gulvmalinger på markedet tørker Diamond Floor hurtig, slik at du rekker to strøk på en dag. At malingen er tørr bør ikke bety at alle møbler bør settes på plass med en gang. Vent litt med å sette inn tunge møbler.

Les også: Maling av gulv - Hjelpemidler og tips når du skal male gulvet

 

Her finner du mer inspirasjon på maling av gulv

 

Fargesetting av gulv

 

r det på tide å utfordre deg selv med en ny farge hjemme? Hvis du lar fargen på gulvet dominere og holder vegger og tak i en nøytral fargesetting, fremheves innredning og interiør. Et mørkere gulv gir en stabil og sikker følelse. Med en lysere farge vil rommet oppleves større og lysere. Gulvmalingen kan leveres i alle våre farger. Vår fargedesigner har hentet frem våre anbefalte og bestselgende farger under:

Farger laster....