Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
hvitt hus ved sjoen

Hvite og lyse husfarger

Hvis det er noe vi er kjent for her i Norden, så er det vår kjærlighet til det lyse og friske. La deg inspirere av vår praktfulle hvite palett for fasaden.

Hvitemalte hus er alltid lekkert

Hvitfargen Mountain Snow er en lekker hvitfarge som alltid er like populær

Når du velger å male huset ditt hvitt, kan det ofte virke som det enkle og trygge valget – for det er både nøytralt, men også holdbart, og mange tror at hvitt blir man ikke lei. Og det er riktig at en vakker hvitfarge på fasaden er både tidsriktig, og tiltrekker seg en større målgruppe.

Hvite husfarger

Mange forbinder en hvit fasade med friskt, lyst og moderne, og vi vet at lenge har vært populært og trendy å male både vegger innendørs og fasaden på huset i en lettere og lysere nyanseskala. For hvis det er noe vi er kjent for her i Norden, så er det vår kjærlighet til det lyse og friske.

Hvitmalte husfasader

Hvitt er ikke bare hvitt

Det du bør tenke på når du velger hvite fargetoner, er at hvitt ikke bare er hvitt, og at det ikke er én hvitfarge som er perfekt i alle omgivelser. Hvis du velger en helt ren hvit farge, uten brytninger – kan huset oppleves som selvlysende og litt blåaktig. Dette passer fint inn noen steder men ønsker du å oppnå et litt mykere inntrykk – bør du velge en hvitfarge som har både litt gult og litt grått i seg.

Hvitmalt hus i farge Mountain Snow

Husfargen heter Mountain Snow og er en av de mest populære fargene fra fargekartet. Detaljene rundt vidu og dør er malt i fargen Modest White.

 
Hvilke hustyper passer med hvit farge?

– Hver husstil i historien har en palett av farger som harmonerer med den stilen, og for å skape en harmonisk balanse. Noen hustyper ble rett og slett ikke malt hvite, og da er det lett at huset ser ”feil” ut i hvitt. Så det er ikke et enkelt svar på det spørsmålet, men det må avgjøres fra hus til hus, sier Ann-Charlotte Linde, Nordsjös fargesjef.
 

Hvitmalte hus

Den friske og praktfulle hvite palletten

Den hvite paletten inneholder både en litt lysere del for deg som ønsker en fasade som fremstår som behagelig, og som hverken føles blendende eller blåtonet. Her har vi blant annet de fine og smakfulle fargene Corot, Nordsjö egg white, Nordsjö white og Nordsjö modest white

I den lyse paletten finner vi også de litt mer dempede og mykere hvite som ikke fremstår like tydelige mot omgivelsene. De kan også med fordel brukes som kombinasjon til en sterkere fasadefarge, da de er mer dempede i sin fremtoning. På bildet over ser vi blant annet de vakre fargene Nordsjö origami, Mountain snow og Mountain Snow/Ingierstrand.

På bildet under ser vi den koselige fargen Nordsjö Modest White
 

Hvitmalt hus i farge Modest White
Hvite utefarger

Klassiske hvite husfarger

Ønsker du en ren helhvit og kritthvit farge så er vår farge Base White helt uten sorte pigmenter. Av de klassiske hvite fargene så kan vi anbefale Hvit, Nordsjö White/Nordsjøhvit. Bruk samme farge på vindusmalingen for en ensartet uttrykk, eller velg en grå varm farge til detaljer; for eksempel Kleber.

hvite farger på husfasaden

Huset til venstre er malt i fargen Base White i den selvrensende malingen ONE Supertech.
På bildet til høyre er fasaden malt i fargen Nordsjøhvit og detaljene rundt døren i den vakre gråfargen Kleber.

Ønsker du større konstraster på boligen kan du velge å olje terrassen i UV Super Terrasseolje i en mørkere grå farge. Den fungerer fint til det hvite huset.

Hvite husfarger til fasaden
Kritthvite hus med hvitt rekkverk

På bildene over ser vi den klassiske hvite fargen Nordsjö White/Nordsjøhvit og med terrasse oljet i fargen Skjærhalden

Lyse husfarger

Fargene Mountain Snow og Tradisjonshvit går mot gul men oppleves som hvit til tross for de gule pigmentene som oppveier for det blå kalde lyset som gjerne påvirker husfarger.

Her ser vi den vakre fargen Mountain Snow på fasaden og detaljene.

Hvite hus ved kysten

Vakkert hvitt nyfunkishus


Dette nyfunkis huset - med sin mer rene og enkle arkitektur – er malt i Nordsjö white/Nordsjøhvit og utbygget i malt i en grå ren farge fargen Grå antikk.

Hvitmalt moderne funkishus

Fasaden er malt i fargen Nordsjøhvit/Ingierstrand og detaljer i lysegrått i farge Grå antikk

 
Et eventyrlig tårnhus

Dette vakre tårnhuset er malt i fargen Mountain Snow. Det vakre originale taket i metall er grønnmalt og gir karakter til det svenske huset. Også husets detaljer har samme farge som resten av huset. 

Hvitmalt hus i farge Ingierstrand i Nordsjømaling

Hvitmalt hus i farge Ingierstrand

Hvitmalt hus i fargen Ingierstrand med Nordsjømaling

Detaljene på hvite hus

Vakre dør- og vinduspartier på fasaden kan virkelig gjøre et stor inntrykk. Se bare på dette vakre huset nedenfor. Fargen på huset er Mountain Snow og detaljene er malt i Modest White
 

Hvitemalte hus er alltid lekkert
Hvitmalt hus i den eggehvite fargen Ingierstrand med Nordsjømaling

Hvitmalt hus i den eggeskallfargede fargen Modest White

Det stilige huset nedenfor er malt i den rolige fargen Nordsjö origami. Med en hvit fasade kan man velge å fargesette husets detaljer – som vinduer, dører, balkonger, vindskier mm – i både en lys eller en mer nøktern og mørk farge, som for eksempel Jernoksydgrå som du ser her.
 

hvitmalt hus i farge nordsjo origami

Fargen på huset heter Origami og vinduskarmene Jeroksidgrå. En lekker fargekombinasjon som fremhever vakre vindusformer.

Denne vakre herregårdsvillaen – som er vakkert omringet i sommergrønt – der vi kan se for oss store sommerfester og epleplukkinger finner sted. Her har både fasaden og husets detaljer malt med den rolige fargen Nordsjö modest white.

Hvitmalt hus i fargen Modest White malt med Nordsjømaling

Det vakre huset til malemesteren er malt i fargen Modest White som er en dempet hvit farge

modest white


Den moderne en-etasje villaen er malt i fargen Mountain Snow, og her har vinduet blitt malt i den lyse fargen , og døren i den vakre blå Mandelstein.
 

ONE Supertech 7

Fasaden er malt i fargen Mountain Snow/Ingierstrand med ONE Supertech selvrensende husmaling , vinduskarmene i fargen Base White og ytterdøra i den blå fargen Mandelstein

Hyttedrømmer og ferieminner

Når våren og sommeren begynner å nærme seg, så er det mange som drømmer om solfylte dager og lange varme kvelder. Også drømmen om en koselig hytte ved sjøen eller et lite torp, blir vanligvis større når våren kommer. Her vil vi gå barbeint i gresset, og stelle med blomster, innrede små utemiljøer og invitere naboer på en liten matbit.

Fargen Nøytral Hvit er betegnende nok, nøytral og et sikkert fargevalg som lar omgivelsene komplettere og sette de nøvendige fargeinnslagene rundt seg.

 eventyrlig-oppussing-male-huset-gullholmen

Halvor Bakke malte hytta på Gullholmen i programmet Eventyrlig Oppussing i fargen Nøytral hvit

eventyrlig-oppussing-male-hytte-utvending.jpg
Hytta ved sjøen ble malt i fargen Nøytral Hvit i Eventyrlig Oppussing

I TV-programmet Eventyrlig Oppussing malte Halvor Bakke den vakkert beliggende hytta Nøytral hvit i den selvrensende husmalingen ONE supertech

Ikke glem å gi utemøblene litt omtanke

Uansett om terrassen din er i form av en hage eller en balkong – det er et deilig tilfluktssted, hvor du kan få ro og bare nyte. Så vær litt ekstra oppmerksom på dette stedet, og la møblene i alle former og størrelser bli sommerlige, ved hjelp av litt maling
Les mer om vår hageinspirasjon her. 

slik maler du utemoblene

Fasaden ovenfor er malt i fargen Tradisjonshvit og møblene i farge Base White

Henter dataene, vennligst vent...