Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Frokost i drivhuset på takterrassen @aimforhappiness
Frokost i drivhuset på takterrassen @aimforhappiness

Nøytrale terrassebeisfarger som passer de fleste hus

Utelivet leves på taket hos @aimforhappiness. Solrike dager tilbringes på de ulike terrassesoner som er bygget rundt hele huset, og om morgenen inntas frokosten i drivhuset på takterrassen.

En nøytral grå farge på terrassen er et lekkert fargevalg når du skal fargesette uterommet. De grå fargene - både varme og kald, passer fantastisk sammen med naturens farger og harmonerer derfor med mange husfarger.

 

Valg av nøytrale varme og kalde farger til terrassen

For å få en fin helhet og at hus, hage og terrasse henger sammen, er det viktig å ta hensyn til miljøet i uteområdet. Både varme og kalde terrssefarger kan gi nødvendig kontrast til uteområdet ditt. Les mer under om terrassene til interiørdesigner @aimforhappiness som rommer både drivhus på takterrassen, utedusj og boblebad på terrassen i friluft og trappeområdet og tilgangsterrassen rundt huset. Når Jannicke jobber med alt fra fargesetting, til design og stylinger så er hun lidenskapelig opptatt av det personlige!

 

Velkommen til Terrassestien - en passende adresse for Jannicke og familien

Jannicke har i mange år fargesatt hjem i hele landet. For noen år siden flyttet de inn i funkishuset på Nesodden og i år er uteområdene komplett med både beplantning rundt huset, terrasser for små badenymfer og drivhuset på takterrassen er flittig brukt. Hun driver bloggen @aimforhappiness og har en passion for fargevalg i sitt eget hjem.

- Vi har mange terrasser, og ønsker at hjemmet vårt skal være en forlengelse av naturen rundt hjemmet vårt. Vi skal kunne tusle opp fra et morgenbad, skylle føttene i utedusjen på plattingen, takterrassen skal tåle store selskaper, dans i de sene nattestimer, lek og plattingen foran huset brukes som racerbane av jentene med sparkesykler og skateboard. Vi har valgt å male alle terrassegulv med Nordsjö Tinova UV Super Terrace terrassebeis i fargen Tjøme. Beisen trenger godt inn i treverket og forhindrer fugtinntregning og oppsprekking. Produktet beskytter svært godt mot UV-stråler, hvilket betyr at treverket holder seg pent lengre. Dette var veldig viktig for oss da det for eksempel er sol på takterrassen fra solen står opp til åtte-tiden på kvelden.

@aimforhappiness og familien på takterrassen
@aimforhappiness og familien på takterrassen

Huset er malt i den brun-sorte fargen Mountain River i malingen ONE Super Tech og terrassen er beiset i fargen Tjøme i terrassenbeisen Tinova UV Super. Rekkverket er beiset med ONE Transparent som er en selvrensende fasadebeis i fargen Scandinavian Black & Brown.

Gråbeiset takterrasse @aimforhappiness
Gråbeiset takterrasse @aimforhappiness

- Jeg får ofte spørsmål om hva som har vært viktig for meg når jeg har innredet hjemmet vårt inne, og hvordan jeg har tenkt i forhold til planløsningen på huset, og da er alltid svaret mitt at jeg ønsker å bringe naturen inn og få mest mulig naturlig lys inn i huset. Det samme gjelder for uteområdet vårt. Jeg ønsker at det skal være et uteområde vi kan nyte langt utover sommersesongen, og tilrettelagt så vi er i ett med naturen.

Visste dere at tanken bak de første funkishusene med de klassiske takterrassene er at det areal/tomten du bygger på skal du «gi tilbake» til naturen med takterrassen. Så det passer perfekt med en oase på vår takterrasse med inspirasjon fra sydligere strøk.

Nøytral gråbeiset takterrasse @aimforhappiness
Nøytral gråbeiset takterrasse @aimforhappiness

- Rett utenfor stue/kjøkken har vi en terrasse under tak. Denne terrassen er mye i bruk, og det er helt fantastisk å sitte der, høre på båtene på sjøen og fuglene som synger. Da føler jeg virkelig at vi er i ett med naturen, og det gir meg ro. Jeg tenkte ikke så mye over dette når vi kjøpte tomten, men jeg er veldig glad for at vi ikke bor i nærheten av en trafikkert bilvei. Det er sjelden vi hører biler på den smale veien til huset vårt, og akkurat det gjør at det blir enda mer ro, og et sted vi kan hente inn krefter etter en dag i travle Oslo.

Vil du se flere bilder fra fasaden? Les også Strandhuset stråler

- I en forlengelse til terrassen utenfor stuen bygde mannen min enda en terrasse/platting. Her har vi installert utedusj, satt opp en levegg og forlenget gjerdet som vi nå bruker til å henge opp alt vi trenger til utedusjen som kurver til sjampo og balsam og håndklær. Dusjen fylles opp med vann og varmes opp av solen, og da vi kommer tilbake fra stranda er dusjen klar til bruk for sandete føtter og en forfriskende hårvask.

Utedusj på terrassen hos @aimforhappiness
Utedusj på terrassen hos @aimforhappiness
Grå terrassebeis på plattingen
Grå terrassebeis på plattingen

- I år har virkelig sommeren vært aktiv med både mye jobb og mange prosjekter her hjemme. Da hjelper det stort at vi føler at vi bor i et feriehus året rundt! Så vi skal forlenge sommeren, og nyte alt vi har fått gjort denne sommeren. Lørdagen startet vi dagen med en lang frokost/brunch i drivhuset vårt. Helgene er perfekt for frokost på takterrassen vår som vi endelig kan si er ferdig. Vi har malt, satt opp drivhus, plantet og møblert – og vi er så fornøyde med resultatet!

Frokost i drivhuset på takterrassen @aimforhappiness
Frokost i drivhuset på takterrassen @aimforhappiness

1. Grå terrassefarger @aimforhappiness

- Jeg synes fargen Tjøme gir et svalt utrykk, og er lekker til fasadens fargen, og ikke minst de blå detaljene som inngangsdøren vår, og sjøen som vi ser fra alle rom i huset og uteområdet, sier Jannicke Valen.

Grå terrassefarger passer flott til både mørke og lyse husfarger. De mørke husfargene, enten de er varme med et snev av brunt i eller kalde og rene mørke grå farger, går fint sammen men terrassefargene Stavern, Tjøme, Nøtterøy og Skjærhalden. Det samme gjør både røde, gule og blå hus. De lyse gråfargene harmonerer godt til både de tradisjonelle husfargene samt til de moderne husfargene. I tillegg er disse lekker på hvite hus, der du gjerne kan leke deg med ulike grånyanser på de ulike områdene på terrassen som trenger terrassebeis.

Brunsort farge på funkishuset @aimforhappiness
Brunsort farge på funkishuset @aimforhappiness

2. Sort terasseidyll @marenbaxter

Terrassen til bloggeren @marenbaxter lever et fantastisk og fargerikt liv, der den varme og mørke fargen Scandinavian Black utgjør den kontrastfylte bakgrunnen på bildene hennes. Utallige stylinger, festtema og tilbehør installeres til stadighet. Det hvitmalte rekkehuset har en terrasse, plantekasse og terrassemøbler - egenhendig laget av henne selv, beiset i samme sorte farge. Legg merke til detaljene i sten og gress som rammer inn terrassen på en lekker måte.

Sorte kalde terrassefarger som Scandinavian Black eller Hamresanden passer stort sett til alle husfarger. Det kan være at du skal se på helheten om du har et fargesterkt uttrykk på huset da konstrasten kan bli stor, men ta gjerne bilde av huset ditt med til en Nordsjö-forhandler så vil de kunne hjelpe deg med å finne en passende farge. Både hvite og lyse husfarger, samt beige og brune hus passer sammen med disse terrassefargene. 

Varme sorte terrassefarger med innslag av brunt og rødt som Scandinavian Black & Brown, Scandinavian Dark Brown, Homborgsund og Færder passer godt til både hvite, lyse, beige og mørke hus. 

Sortbeiset terrasse @marenbaxter
Sortbeiset terrasse @marenbaxter

Terrassemøblene har Maren Baxter bygget selv og de er beiset med terrassebeis Tinova UV Super i farge Scandinavian Black & Brown. Spileveggen er beiset i fargen Scandinavian Black. De grønne plantene og hvite detaljene er vakre sammen, og okerfaret dekordetaljer kommer til sin rette her. 

Bygg egne terrassemøbler @marenbaxter
Bygg egne terrassemøbler @marenbaxter

3. Gråbrune terrassefarger

Bor du i et grått nabolag eller er området rundt huset dekket av sten og fjell? Ønsker du å skape kontrast og få et varmere uttrykk kan en varmere fargenyanse være et godt alternativ til alt det gråe.

Farger som Scandinavian Dark Brown, Homborgund og Scandinavian Black & Brown gir et varmt og naturlig uttrykk. På bildet under finner du terrassen som Halvor Bakke fargesatte i programmet Eventyrlig Oppussing. Fargen heter Scandinavian Dark Brown og passer perfekt sammen med de grå-sorte profilene på dør- og vinduskarmene. Disse fargene passer godt sammen med hvite, lyse og mørke sorte og grå husfarger i tillegg til røde og svakt gule og grønne husfarger.

Skap dybdeeffekt med 2 fargenyanser i trappen

Vil du skape dybde kan du male opptrinn og trinn i ulike fargenyanser, slik vi har gjort på bildet under. Trinnet er oljet i fargen Tjøme, mens opptrinnet har fått en mørkere fargenyanse som heter Skjærhalden.

Hvite husfarger til fasaden
Hvite husfarger til fasaden

Terrassebeis Tinova UV Super - opptil 4 års intervaller

Tinova UV Super er rangert som best i test av terrassebeis. Den er UV bestandig og holder derfor solstrålene som kan forårsake sprekkdannelser unna treverket. Det sikrer lengre levetid på din terrasse. I tillegg er den værbestandig og tåler tøff bruk. Den kan benyttes på både terrasser og utemøbler, også trykkimpregnert tre. Den vannavvisende formula gjør at vannet ikke trenger inn i treverket og forhindrer at sopp og råte ødelegge terrassen din. 

Tinova Traditional Allround Oil er en vannavvisende terrasseolje for ulike treslag som furu, gran, sedertre, lerk og trykkimpregnert tre. Den benyttes til terrasser, utemøbler og trenger godt inn i treverket og hindrer inntregning av fukt.

Begge produktene kan fås i et stort antall transparente farger på markedet. 

Grå terrassebeis på plattingen
Grå terrassebeis på plattingen

Terrassen er beiset i den lyse gråhvite fargen Stavern

Har du bestemt deg for farge på terrassen? 

Da er neste steg å gå i gang med innkjøp av terrassebeis eller olje, og vaske terrassen. Les mer hva du trenger og hvordan du går frem her: Slik lykkes du med terrassebeis

Henter dataene, vennligst vent...