Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Grønnmalt kjøkkenhyller

Oppdater hjemmet med nye fargekombinasjoner

Kombinasjonen av farger, deres nyanser og hvordan de fungerer i samspill med hverandre, er det som kan skille et rom fra bare å være et rom, til å føles som hjemme. Fotografen og stylisten Anna Kubel, skaper en helhet i sitt hjem med nye farger fra Nordsjö.

Anna valgte tidligere å male om sin kjøkkeninnredning i den grønne fargen Kubel Green Forest, som er en del av den nordiske 2018-paletten fra Nordsjö. Men for å løfte Kubel Green Forest til enda større høyder, fikk to andre farger fra Nordsjö også flytte inn; den grønn-beige Restful Le Havre og den grå-beige Misty Sarcelles. Sammen med fargen Kubel Green Forest på Annas kjøkkenskap, skaper de en herlig fargesynergi sammen.

- Disse tre fargene løfter hverandre, og er malt mange steder i huset. De er veldig fine sammen, og får hjemmet vårt til å føles rolig og behagelig. Jeg vil gjerne ha en rød tråd gjennom hele huset, og det synes jeg disse tre fargene hjelper til med.

AnnaKubel Green Forest

Når Anna og hennes familie flyttet inn i deres nåværende hus, var det meste lyst gult og hvitt, og de syntes at det mange ganger føltes sterilt. De ville at huset skulle være koselig, og med kombinasjonen av de nya fargene fra Nordsjö, oppnådde de den atmosfæren de var ute etter.

- Jeg liker jordfarger som går i beige og grått, de blir jeg sjelden lei av. Det går fint i kombinasjon med vårt øvrige interiør, og det er lett å bryte med farger som grønt, blått og rosa. Prøv å male både karmer og dører i fargen Misty Sarcelles. Det har vi gjort i stuen som nå oppleves mye større, og resultatet ble veldig harmonisk på denne måten.

Bloggeren malte kjøkkeninnredningen grønn

Anna vil at fargene skal passe sammen på en god måte. De skal enten løfte hverandre eller bryte helt.

Anna har mange detaljer i rosa hjemme: blant annet et skap, puter og en puff. Hun mener at rosa er en farge som løfter fram fargen på veggen, og skaper en harmoni uten at det blir kjedelig.

- Jeg velger ofte en farge på veggen som fungerer til det meste, og som gjør det lett å legge til andre farger i rommet. Når jeg ser gjennom et rom til et annet, er det viktig for meg att fargeskalaen er harmonisk. Derfor fanger jeg opp fargen på veggen i et rom fra puten eller pleddet i rommet ved siden av.

Moodboard grønne farger

Maling spiller en stor rolle for at et hjem skal føles personlig og koselig i følge Anna. Hun mener at alt kan i prinsippet males. Det kan være trappen, gulvet, kjøkkeninnredningen, dører og møbler.

- Gå løs på fargekartene hos din fargehandel.  Lag en moodboard, der du klipper og limer inn dine favorittfarger. Det er både morsomt, og en veldig god fremgangsmåte for å få satt sammen helheten hjemme.

Den grønne fargen på kjøkkeninnredningen har nå gjort at kjøkkenet har blitt et sentralt punkt i huset. Sammen med de andre fargene, stikker kjøkkenskapene seg ut og får den oppmerksomheten de fortjener, forteller Anna. Og hun har tenkt på alt…

- På sommeren står vinduene på vidt gap i kjøkkenet, og det grønne utenfor vil komme til å smelte sammen med fargen på skapdørene.
 

Til slutt, hva er det viktigste å tenke på når man planlegger å male hjemme?

- Tenk først igjennom hvordan lyset faller inn i rommet. Er det et mørkt rom med lite sollys, så bør du kanskje ikke velge en lys farge som grunnfarge.  I et rom med mye lysinnslipp, kan du våge å velge en mørkere farge. Velg så ut to til tre farger som du prøvemaler. Tenk på at fargesterke møbler og tekstiler kan påvirke hvordan fargen oppleves.

Fargene som er benyttet

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en palett bestående av 9 farger, som er skapt av 9 fremgangsrike og kreative nordiske bloggere, som alle arbeider med interiør. Hver blogger har valgt sin signaturfarge, som de tror vil komme til å prege interiøret i 2018.

Anna Kubels fargepallett for hele huset

Se den gjennomgående palletten i hele huset i fargekartet Colours you cant wait to come home to

Alle fargene fås hos en Nordsjö-forhandler.

Fargekart 2020 AnnaKubel farger i bloggerens hjem
Fargekart 2020 AnnaKubel farger i bloggerens hjem
Henter dataene, vennligst vent...