Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Våg å ta inn mer farge i hjemmet

Våg å ta inn mer farge i hjemmet

Å våge å ta inn mer farge i hjemmet, kan være en skremmende tanke for mange. Men for den kreative stylisten og fotografen, Anna Kubel, er det viktig med farger for at det skal føles hjemmekoselig og personlig. Denne gangen var det kjøkkenfrontene som trengte en oppdatering, for å kunne matche hennes livsstil.

- Faktum er at vi hadde et grønt kjøkken allerede. Dog var det en veldig «feig» grønnfarge som trakk veldig mye mot grått og blått. Ved hjelp av den nye, varme grønnfargen, ville jeg få frem en kontrast mellom det ellers så hvit-beige kjøkkenet og de nymalte kjøkkendørene.

Med skogen som nabo, og sterk interesse for kultur, kjente Anna at det var viktig å la fargen speile hennes måte å leve på.  Annas valg ble fargen som hun døpte til Kubel Green Forest, og som er hennes bidrag til Nordsjö Nordic Colours.  En farge som tar inn den vakre naturen i hjemmet hennes.

Anna Kubels moodboard og kjøkkeninspirasjon

- Jeg synes at grønne farger skaper en rolig og harmonisk følelse. Etter en lang tid på leting etter den perfekte grønne, så er jeg stolt over endelig å ha funnet den.  Det var viktig at den grønne fargen føltes skogsgrønn, uten å bli for lys eller mørk.

Å få mer farge inn i hjemmet, kan være en fin måte å få gjort en rask endring i hjemmet på. Likevel forandrer det såpass mye, slik at det nesten skapes et helt nytt hjem eller rom.

Anna Kubel lager moodboard med kjøkkeninspirasjon

- Jeg valgte Nordsjös matte SupeFinish Dør-/listmaling til mine kjøkkendører, fordi den matte følelsen gir en dybde i fargen som jeg liker. SuperFinish 5 Dør/List fra Nordsjö er løs i konsistensen og flyter så fint ut, noe som gjør at det er enkelt å male kjøkkendører, skap og annet, uten at det blir penselstriper. Å male sine kjøkkendører, er en god måte å fornye sitt kjøkken på uten at man trenger å bruke massevis av penger. Jeg har blitt fornøyd hver gang, og dessuten er det ikke så vanskelig som mange tror.

Mange tanker kan oppstå når en renovering skal utføres hjemme, hvordan rommet påvirkes av malingen, om eller hvordan innredningen trenger å forandres, samt alle de mindre spørsmålene og spekulasjonene som kan påvirke valget, og det å våge å forandre hjemme. Men Anna mener at det viktigste er å tenke på helheten.

Det viktigste, for at det ikke skal føles rotete, er alltid tenke på helheten. Ofte bruker jeg farger som ligger nær hverandre i fargeskalaen, og bryter deretter av med en eller to andre. Kjøkkendørene og veggene i soverommet er malt i samme grønnfarge, men oppleves som ulike avhengig av glansforskjellen og størrelsen på flatene. Til tross for dette, binder de sammen huset på en fin og harmonisk måte.

Anna Kubel maler kjøkkeninnredning

Anna kommer til å kombinere den nye fargen med mørke treslag, men med en hvit/beige base på de øvrige veggene og deretter innrede rommet med planter som fanger opp den nye grønnfargen.

Til tross for at et nymalt hjem lokker mange, er det ikke alltid enkelt å forestille seg resultatet. Å bestemme seg for hvilke forandringer som skal gjøre i hjemmet, og hvordan de skal utføres, er vanskelig.  Men å velge farge kan være enda vanskeligere.

Anna Kubel maler kjøkkeninnredning

Det viktigste er å prøvemale først.  Det er umulig å få en farge til å se lik ut som hos en annen. Det er så mye som påvirker hvordan fargen oppleves, men det skal ikke sette en stopper for at du ikke våger å male. Kjøp en prøveboks og sett i gang, vanskeligere er det ikke!

Dør-/listmalingen som Anna valgte til sine nye kjøkkendører, er Nordsjö Ambiance Superfinish 5, som gir en hard overflate, som gjør den perfekt til å bruke til detaljer i hjemmet, som bl.a. kjøkkenfronter, dører, lister og tremøbler. Til veggene i soverommet valgte Anna Nordsjö Ambiance Xtramatt.

Anna Kubel fargepallett

Anna har tatt frem en fargepallett til hele huset. Se hennes fargepallett i vårt fargekart 2020 Colours you cant wait to come home to. Ble du inspirert til å male med fargene? Finn nærmeste forhandler

Henter dataene, vennligst vent...