Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik vasker og renser du terrassen

Gi treverket utendørs en god vask/rens, og et godt grunnlag for påfølgende terrassebeis.

SLIK VASKER OG RENSER DU TERRASSEN

1. FORBEREDELSER

Tinova Wood Cleaner renser din terrasse slik at treverket kommer frem igjen og gammel terrassebeis forsvinner. I tillegg anbefaler vi en skrubb eller terrasserenser, en hageslange og en lofri klut samt Tinova UV Super terrassebeis i ønsket farge. Påse at alle spiker og skruer er festet godt. 

Skal du vaske terrassen kan du benytte Original Husvask for å vakse og behandle terrassen for å hindre sopp og råte. Da kan du vaske på samme måte som du gjør med huset - ved bruk av kost, forlengerskaft og vannslange.

Skal du endre farge på terrassen bør du benytte Tinova Wood Cleaner først. Da fjerner du beis og skitt samtidig og klargjør terrassen for en ny farge. Beskrivelsen under gjelder bruk av Tinova Wood Cleaner.

2. FUKT TERRASSEBORDENE

Fukt overflaten først med vann før for å unngå at Tinova Wood Cleaner tørker i direkte sollys. Grundig rengjøring med Tinova Wood Cleaner fører til at ny terrassebeis vil feste godt. Ha på Tinova Wood Cleaner på terrassebordene, og la det virke i ca. 10 minutter. Den kan enten påføres med pensel eller med en vannsprøyte.

Vask nytt impregnert treverk, for å fjerne salter fra impregneringen. Da holder det med lett vask med Original Husvask eller Original Forvask og god skylling etterpå. Påse deretter at treverket er tørt før lett sliping og terrassebeis påføres.

Terrasserens beskytter terrassen mot sopp
Terrasserens beskytter terrassen mot sopp

3. BESKYTTELSE

Husk å bruke gummihansker og vernebriller. Beskytt metall, glass og andre malte overflater. Pass spesielt godt på å beskytte husveggen mot sprut.

Terrasserens beskytter terrassen mot sopp

4. SKUR TERRASSEN

Skur med en børste eller terrassevasker, skyll grundig med vann og la tørke.

Høytrykkspyler er ikke anbefalt, da vanntrykket kan flise opp treverket. Slip deretter overflaten lett, hvis trefibre reiser seg i overflaten, og børst bort slipestøvet. Når fuktinnholdet er under 16% kan du påføre beisen. Mål gjerne med en fuktmåler.

Terrasserens beskytter terrassen mot sopp

SLIK BEISER DU TERRASSEN

Når treverket er tørt kan du påføre beisen. Start med endetreet, og bruk gjerne en pensel. Mett endetreet godt med beis minst 3–4 ganger.

Forviss deg om at det ikke ventes regn eller dugg de nærmeste seks timene.

Påfør 1–2 strøk med Tinova UV Super Terrace. Bruk gjerne en bred pensel eller rulle for å påføre beisen. Fjern overskuddsbeisen etter ca. 10-25 minutter. La tørke.

Terrasserens beskytter terrassen mot sopp

Du kan påføre beisen enten med en bred pensel eller med rulle. Spør etter forlengerskaft hos din forhandler så forenkler du arbeidsoppgaven. Noen forberedelser kan være lurt å se på før du går i gang. Les mer Hvordan du lykkes med terrassebeis her!

Terrasser 2  @gunnkmonsen
Terrasser 2 @gunnkmonsen

Se på terrassen som forlengelse av huset og velg en farge som passer til husfarge og eksteriørdetaljer. De grå fargene er som regel et sikkert valg for hus i Norden.

Terrassen på bildet over er beiset med Tinova UV Super i farge Skjærhalden. Bildet fra @gunnkmonsen/blogg All-in-the-details

Les også: Årets terrassefarger 

Farger laster....