Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Barneromsinspirasjon farger
Barneromsinspirasjon farger

BARNEROM - SÅ ENKELT SKAPER DU ET FARGEUNIVERS FOR SMÅ JENTER OG GUTTER

Finns det noe som er morsommere enn å innrede og male et barnerom? Her kan vi virkelig la fantasien få fritt spillerom. Les mer om våre enkle tips på hvordan du kan skape et lekent barnerom, samt masse inspirasjon på fargeglade veggmalerier, koselige krypinn og hvordan man skaper et tropisk jungelrom.

At barn elsker farger – det vet vi – og plutselig befinner også du deg i barnets magiske verden, der du kan fantasere fritt, og la leken få fritt spillerom. I barnerommet kan du gjøre plass for ville eventyr og rampete mesterverk, men også skape et rom med inspirerende og herlige farger som tillater både stillhet og kreativitet.

Barneromsinspirasjon fargekombinasjoner
Barneromsinspirasjon fargekombinasjoner

VELG STIL & TEMA

Å innrede og planlegge et barnerom, kan noen ganger føles som en liten utfordring – og jo mindre rommet er – desto viktigere og enklere blir det med en god planlegging. Her er det viktig å tenke igjennom hvilke funksjoner som barnerommet skal ha, hva rommet skal brukes til, og hvor mye ting det skal inneholde. Men husk at barnerommet skal være tilpasset mange forskjellige formål, lek og eventyr, deilig avslapning, uforstyrret lekselesning og puslestunder, også trenger man selvfølgelig god skapplass.

Barneromsinspirasjon sengeplassen
Barneromsinspirasjon sengeplassen

FOR DE MINSTE

I babyrommet har man litt mer valgfrihet til å innrede med de møbler og farger man selv liker. Her kan man enten bruke en nøytral og litt mer dempet farge på veggene, og heller satse på mer fargerike detaljer. Ellers kan du blande forskjellige farger og former på veggene, møbler og andre detaljer i rommet. Her handler det bare om hva man liker og om smak.

babayrom_Bilde 1 @csirinyi - farge Misty Le Havre Bilde 2 @emilysliv se - farge Nordsjö tippy taupe
Babyrom Bilde 1 @csirinyi - farge Misty Le Havre Bilde 2 @emilysliv se - farge Nordsjö tippy taupe
Babyrom inspirasjon skap og seng
Babyromsinspirasjon med nymalt skap og seng - Bilde 1 @annalandstedt med fargekode på skap E5.37.44. Bilde 2 @stickstay.se med veggfarge Spiced Honey og stickers av ballonger fra Stickstay. Og en helt nyyydelig liten barnestol!!

LA DE ELDRE BARNA VÆRE MED I PLANLEGGINGEN

Når barna er litt større, så har de ofte egne idéer når det gjelder farger og rommets innredning. Husk derfor å spørre og lytte til deres idéer (det er jo barna som skal bo der) – og finn en god balanse mellom deres ønsker og dine egne stilregler.

Tips! Om barnets idéer skulle være langt fra dine egne, kan man eventuelt la barnet bestemme over en gitt del av rommet – f.eks en fondvegg som kan males i barnets favorittfarge. Eller hvorfor ikke ta en tur til en bruktbutikk og kjøpe inn noen billige hyller og stoler, som barnet kan være med på å male selv.

Barneromsinspirasjon for skolebarn

Tipitelt på barnerommet. Bilde #1 @made.by.mee med farge Nordsjö white. Bilde #2 @_rosemille der veggene er malt med vår helmatte veggmaling Ambiance Xtramatt i en vakker grå farge.

TENK HVA LITT MALING KAN GJØRE

Et barnerom trenger ikke alltid bety fargeglade og friske farger på veggene, man kan istedetfor velge å male utvalgte detaljer i rommet for å skape en leken følelse. For eksempel kan kommodeskuffene få forskjellige farger, dyppmale sengebeina eller kanskje male et kult mønster på veggene.

Barneromsfarger og husseng Bilde t.h @susantornqvist - farge Intense Paris
Barneromsfarger og husseng Bilde t.h @susantornqvist - farge Intense Paris

MORSOMME OG LEKENDE TEMA

I barnerommet kan virkelig hva som helst skje! Her kan gulvet bli et stormfullt hav med haier, sengen et mektig slott for prinser og prinsesser, og taket som en oppdagelsesreise i rommet eller en følelse av en sirkusarena. Med barnets hjelp og fantasi kan du velge et kreativt og fantasifullt tema som sannsynligvis alle liker – men som kanskje kun de små er tøffe nok til å våge seg på. Her er variasjonene uendelige, så et råd er å sjekke hva barnet liker og deretter tenke ut et tema som vil fungere. Hvorfor ikke plukke en idé her og en annen der og deretter blande alt til en barnslig og herlig miks. Som sagt – det er kun fantasien som stopper.

JUNGELROMFØLELSE

Lekent og vakkert grønt, dette blir bokstavelig talt barnets egen oase. Følg vår enkle steg-for-steg guide for å skape et jungelrom verdig små jungelkonger og regnskogdronninger; Les Slik maler du jungel på barnerommet

Farger barneromstema jungelrom
Farger barneromstema jungelrom

SUPERHELTEN BATMAN ER I HUSET

Et rom som er inspirert av løver og superhelter finner vi hjemme hos influenseren Katrine @hvitelinjer Les mer hvordan Katrine skaper den spennende Batman-følelsen, og også tips om hvordan man maler perfekte skarper kanter.

Les også: Inspirert av løver og superhelter hos @hvitelinjer eller få fremgangsmåten til Batman-rommet Gøy på barnerommet hos @hvitelinjer

Barnerom hos @hvitelinjer batman tema
Barnerom hos @hvitelinjer batman tema

LEKE INDIANER?

Et kult indianertelt gjør virkelig barnerommet til et ekstra morsomt sted. Et perfekt møbel til å krype inn i for små travle indianere.

Tipitelt på barnerommet
Tipitelt på barnerommet

SØTE PRINSESSEDRØMMER

Et rom som er helt perfekt for små prinsesser med rosa drømmer skapes enkelt med vakre rosa vegger, en prinsesselignende himmelseng, og en glitrende lampe og masse tyll. Soft Cannes heter den fantastiske veggfargen som ble valgt hjemme hos @bohemdeluxe.

OPPBEVARING OG MØBLER

Oppbevaring i et barnerom er alfa og omega, og det kan man helt enkelt ikke ha for mye av. Det viktigiste å tenke på hva møbler angår, er å ha en deilig og koselig seng, et funksjonelt skrivebord for lekselesning og småpusling, samt en god oppbevaring for klær og leketøy. Avhengig av størrelsen på rommet, så kan man enten velge innebygget garderobe, skuffer under sengen, kubehyller og fargeglade kroker på veggen eller hyller å sette bøker og andre småting på.

TIPS! Tenk på at barnerommet skal innredes og tilpasses barnets høyde, slik at de kan rekke alt. Både leken og renholdet går enklere om barnet selv kan finne frem lekene, og ryddet leketøyet på plass igjen, uten hjelp fra de voksne.

Oppbevaringsløsninger på barnerommet
Oppbevaringsløsninger på barnerommet

Maletips! Mal din garderobe i samme farge som veggen! Stylisten Jannice Kristoffersen @bloggaibagis har malt med vår varmrosa farge Nordsjö tippy taupe på både vegger og garderobedører.

@bloggaibagis har malt garderobeskapene i farge Nordsjo tippi taupe
@bloggaibagis har malt garderobeskapene i farge Nordsjo tippi taupe

RYDD OFTE

Dersom du har et barnerom som inneholder altfor mye ting, så er du ikke alene om det. Et tips er at man rydder ut av rommet med jevne mellomrom, slik at ikke rommet blir overfylt med gammelt leketøy og klær som barna har vokst i fra.

Hjemme hos bloggeren @harpan1903 står gjenbruk og oppfinnsomhet på agendaen. Vil du også vite hvordan man lager det søte klesstativet? Det eneste du trenger er et kosteskaft, trekuler, svart lærsnøre og kroker til å feste den med. Superenkelt, og så fin! Farge på veggen: Glowing Paris.

Bilder @harpan1903 - kulör Glowing Paris.
Bilder @harpan1903 - kulör Glowing Paris.

SKRIVEBORDSTIPS

Gjør det ekstra kreativt og fint på skrivebordet ved hjelp av noen fine bokser og fargeglade penner, morsomme hviskelær, vannfarger og pensler, linjaler og annet gøy for å oppmuntre til lekselesing og småpusling.

Tross kreativiteten som sprudler ved skrivebordet så kan dere allikevel male veggene i barnerommet med en riktigt fin og matt maling. Nordsjö Perform+ Easy2Clean er en svanemerket matt maling som enkelt går an å vaske. 

Barneromsinspirasjon skrivebord
Barneromsinspirasjon skrivebord

BLAND GAMMELT OG NYTT

For å skape et personlig preg i rommet, så kan kanskje et gammelt arveskap eller sommerens røverkjøp på loppemarked få sin plass, og fungere som oppbevaringsplass. Ved hjelp av litt maling, så kan det få en helt ny ”look”, og bli en barnerommets favoritt. Fyll skapet med vakre esker og spennende trebokser til å skjule leketøy i, dekorative tøyposer til å samle dukketøy og favorittpuslespillet i. Kurver, enten i stoff eller rotting, er superfine å ha stående framme, fylt med tepper, puter og kosedyr.

TIPS! La skapet stå åpent om dagen, slik at det inspirerer til lek og kreativitet, men lukk igjen når kvelden kommer for å skape en harmoni og et rolig rom.

Barnerom med oppbevaringsløsninger

På bildet over finner du barnerom med oppbevaringsløsninger. Bilde #1 og 3 @viktoriaholmgren samt bilde #2 @sanna.emelie. Kjøp vakre skap på Finn eller Facebooks Kjøpsgruppe eller Tribe, og mal møblene i en lekker farge.

BYGG EN EGEN HUSSENG

Nordsjö Idé & Designs kreative blogger @sofiasinredning har bygget en smart husseng til sin sønn.

Husseng fra @sofiasinredning
Husseng fra @sofiasinredning

LEK- OG BEROLIGENDE DETALJER

Dekorer gjerne barnerommet med barnets eget leketøy! Her kan grønne dinosaurer, rosa dukker og vakre tegninger være kjempefine for å gjøre morsomme og personlige stilleben av. På bildet til venstre er veggen malt med den vakre fargen Fine berry. 

Heng opp barnets tegninger i dekorative klips slik @huset1919 har gjort på bildet under. Det ser både herlit kreativt ut samtidig som det er enkelt å bytta ut - alt ettersom nye tegninger produseres. Veggen er malt i fargen Glowing Paris.

TEST FARGEN GLOWING PARIS I EN COLOURTESTER! Bestill direkte hjem i postkassen her

Barneromsfarger i rosa og blått
Barneromsfarger i rosa og blått

SENGETID

Når det er på tide å slappe av etter kveldens lek og krype til sengs, kan det være deilig å ha noe trygt og fantasifullt å feste blikket på. Pass på å bruke både vegger og tak og dekorer med f. eks koselige lysslynger, fargerike dusker og girlandere, et vakkert bilde eller hvorfor ikke et takmaleri å drømme seg bort i.

Detaljer på barnerommet - Bilder @viktoriaholmgren och @lenalidman85

Detaljer på barnerommet, og spesielt tekstiler er både vakkert og nødvendig for at rommet skal fremstå som innbydende og sanselig. Er du interessert i å skape stemning så er veggfarge sammen med fargen på sengetøy er fin måte å endre uttrykk på - Bilde #2 @viktoriaholmgren och bilde #3 @lenalidman85

VÅG Å LEKE MED MALING

Mange foreldre maler ofte barnerommet i litt lyse nyanser, men våg istedetfor å leke med maling og farger i ulike motiv – som for eksempel en dekorativ veggmaling. Her kan både en klok ugle, et fargerikt tre eller noen flygende ballonger tiltrekke seg oppmerksomhet og kan gjøre mye med hvordan rommet oppleves.

Kreativ maling på barnerommet
Kreativ maling på barnerommet

LEKENDE PRIKKER

Å lage ditt eget veggmaleri behøver ikke å være vanskelig! Ved å male noen få enkle prikker i samme, eller forskjellige, størrelser og former, kan du raskt og enkelt skape et lekende miljø i barnas rom.

Mal prikker på veggen
Mal prikker på barnerommet

VEGGEN MED SMÅ DETALJER

Ved hjelp av morsomme sjablonger, fargerike border eller en fritegning rett på veggen – så skaper du en personlig og unik vegg i barnerommet.

Mal kreative barnerom
Mal kreative barnerom

NOEN GANGER REKKER DET Å KUN MALE HALVE VEGGEN

Ved kun å male halve veggen i en annen farge, kan du få et helt nytt uttrykk i rommet. Her trenger ikke alltid overgangen mellom fargene være helt rette, men en taggete linje kan være like flott. Eller hvorfor ikke gjøre det litt rampete ved å skape en byfølelse med noen dekorative hus?

Mal fjellformasjoner på veggen på barnerommet
Mal fjellformasjoner på veggen på barnerommet
Bilder @minapapra
 
Mal fjellformasjoner på veggen på barnerommet. På bildet over .... Bilder @minapapra har malt fjellformasjon på barnerommet

ET KOSELIG KRYPINN

Finnes det noe kosligere enn et helt eget krypinn, som kan brukes både for lek og hvile. Det beste er at det ikke trenger å være så vanskelig å få til et eget lite skjulested i barnerommet.

Dette trenger du:

1. En (stødig) garderobe som du maler med panelmaling, Ambiance Superfinish i barnets favorittfarge, med madrass på bunnen.

2. Fest deretter et bånd med dekorative vimpler i garderobetaket, en batteridreven lykt eller kanskje en vakker lysslynge.

3. Avslutt med litt myke puter og koslige tepper. VOILA!

Lag et krypinn på barnerommet - Bild t.h @verothesan farge Lenas Dusty Green

Barneromsinspirasjon med et lite krypinn Bilde #1: Fargen N9.07.78, Denim Drift og Heart Wood Bilde#2 @verothesan har malt med fargen Lenas Dusty Green

MER KRYPINN INSPIRASJON

En koselig himmelseng er et ”must” når man vil skape et drømmebarnerom. Influenserne@etthusbliretthem og @bloggaibagis har valgt å innrede sine barnerom med en drømmehimmelseng og en dekorativ lysslynge som virkelig blir prikken over i’en.

Heng opp en sengehimmel på barnerommet
Sengehimmel på barnerommet

DEN ENKLE OG MORSOMME MÅTEN Å VELGE FARGE TIL BARNEROMMET

Nå kan dere enkelt velge farge sammen! Kjøp Colour Tester som er et enkelt lite verktøy med en praktisk innebygget mini-rulle, så kan dere teste fargen direkte på veggen – sammen! Prøv dere fram, og finn favorittfargene! Bestill dine favaoritter allerede i dag! ”Rosa er vel ikke rotete – det er kult!

Fargeprøven Colourtester
Colourtester - den nye fargeprøven

EN MALING FOR LIVET

I barnrommet kan som sagt hva som helst skje! Her kan gulvet bli et stormende hav med haier og sengen et mektig slott for prinser og prinsesser. Formiddagsmaten kan, ved et uhell, søles ut og vannfargen havne litt utenfor papiret. Men til tross for dette så kan du likevel male veggene i barnerommet med en skikkelig fin farge.

Nordsjö Perform+ Easy2Clean er en svanemerket silkematt of vaskbar maling som er slitesterk og svært enkel å holde ren.

Henter dataene, vennligst vent...