Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Blå husfarge

Blå husfarger

Vår nydelige blå palett inneholder en variasjon av stilige blå farger som passer for større utearealer. Les mer, og la deg inspirere av de vakre blå husene våre.

Blått er manges favorittfarge, men til tross for dette er det ikke så vanlig å velge en blå nyanse når man maler huset sitt. 
Blå fasader har ikke vært vanlig historisk, siden blå pigmenter har vært dyre. I tillegg er det litt vanskelig å velge riktig en blå naynse til utendørs bruk, fordi de har en tendens til å bli for kraftige når de forsterkes av den blå himmelen.

Men med en velvalgt blå farge, og i riktig miljø, kan den blå paletten fungere perfekt – eksempelvis i et miljø i nærheten av sjøen, eller i kombinasjon med kalde klipper, stein eller fjell. Her finner du fargedesignerens tips til gode blåfarger på husfasaden!

Blå husfarger

Blå husfarger

Det man kan huske på dersom man ønsker seg et blått og flott hus, er å velge en gråaktig blå farge – for eksempel Mandelstein – dersom man ønsker at huset skal oppleves blått, og en enda mer grå farge som for eksempel Deep Sea, dersom man vil at huset skal oppleves gråblått. 

Her ser vi Mandelstein sammen med den lyse, koselige Light Sand og den elegante røde Scandinavian Classic Red på vinduskarmene. 

Blå farge på fasaden med hvite og røde vinduskarmer

En annen dempet og stilfull blå er den litt lysere Clear Paris som vi ser nedenfor. Detaljene på huset er malt i fargen Mountain Snow. Det røde taket i blikk passer også sammen med husfargen.

Blå farge på fasaden
Blått hus med stor hage og rødt tak

Huset er malt i den husfargen Clear Paris fra det siste fargekartet.

Gråblått med lekne detaljer

Den lyse gråblå fargen Blå skumring, skaper sammen med fargen Snøkrystall på vindusdetaljene og den friske blå Deep Dijon på hagemøblene, en hyggelig kombinasjon. 

Blått hus med blåmalte utemøbler

Fargen Scandinavian Pavilion/Blå skumring på den vakre fasaden som skaper tilsammen med fargen Modest White på vindusdetaljene og den lekne blå fargen Deep Dijon 

Fasaden er malt i fargen Blå skumring

Ærverdig villa malt i blått 

En mer mellomblå farge er den hjemmekoselige Embracing blue. En vakker og tydelig blå, sammen med øvrige detaljer i fargen Soft Shadow

Mal blå husfarge på trefasaden
Fasaden er malt i den blå fargen Embracing Blue fra fargekartet for husfarger

Fasaden er malt i den blå fargen Embracing Blue fra fargekartet for husfarger

Hvis du vil ha en litt mørkere og klarere blå, er Madelstein en fin farge. Vinduer, foring og noen ganger vindskier er vakre når de males i andre blå nyanser - for eksempel Deep Sea - eller i en varm hvit som Light Sand.

Blåfargen Mandelstein er en vakker farge som passer til både hus og hytter. 

I vår palett finner vi også de litt mørkere gråblå - Deep Sea og Night Blue - som er to vakre, sobre farger for de som ønsker en litt dypere og mørkere fasade. Det man bør huske på er at alle hustyper ikke passer i en mørk farge - men her er det viktig å se på husstilen og arkitekturen.

Blåfasadefarge på moderne hus


Her ser vi en herlig stilren fasade med den sjarmerende blå Steel Blue. Sammen med Autumn Mist (deler av fasaden lengst til venstre og høyre), og detaljene i den mørkere Dark Dijon, skaper den en vakker kombinasjon.

Blå husfarge på moderne og funskisinspirerte hus

Moderne murhus og funkisinspirerte fasader kan leke seg litt mer med farger enn det tradisjonelle trehusene. Da kan blått være redningen for å stikke seg litt mer frem og fargesette detaljer på huset. Velg gjerne en klassisk og moderne fargekombinasjon med beige, brungrå og sort farge.

Moderne murhus malt med husmaling i blå farge

Fasaden er malt i murmaling Murtex i farge Gråtjern sammen med den gråbrune fargen Lav og sorte vinduskarmer. Porten i metall er malt med metallmaling i farge Mandelstein.

Blått er flott - også på detaljene

Når du velger farger til hagens små detaljer, uteplasser og møbler – så er den blå paletten utmerket å bruke, og man står fritt til å velge sterkere farger. Akkurat som veggene og møblene i huset vårt, er blå mer trendy enn noen gang å male små hagedetaljer med. 

Her kan du enten velge litt mer søvnige, pastellblå farger som Shiny Paris og Nordsjøs Steamy waters - eller den litt mer fargerike Deep Dijon og Nordsjøs blackberry fool for et mer lekent uttrykk.

Farger på hagemøbler mister sitt opprinnelige utseende hvis du ikke tar vare på dem. Det kreves at du behandler og vedlikeholder møblene regelmessig etter behov. Med vår miljømerkede produkt One Door og Window Tech kan du enkelt endre fargen på detaljer og hagemøbler når du føler at de trenger oppfriskning. Eller hvorfor ikke besøke et loppemarked og deretter skape noe blått og kult ved hjelp av maling?

Blå farger i hagen

På bildet over har vi laget en innbydende uteplass, der vakre farger møter materialer som tre og rotting. En fin middelhavsfølelse med et snev av elganse i nordisk stil. Duftende krydderplanter, som rosmarin og lavendel, samt pottetrær er perfekt til å dekorere både gulv og bord, for å få en fin middelhavsfølelse.


Tips! Hvis du har et par gamle benker eller stoler som står og støver ned i kjelleren – er det en smart løsning å gi dem nytt liv i hagen og uteplassen. Her har vi malt pallen FROSTA fra IKEA, som tidligere var gjemt i boden, og noen gamle benker som vi fant på loppemarked. Hvor fine ble ikke disse ved hjelp av litt maling og farge?
 
Vi malte med disse sommerlige fargene nedenfor:
Veggen = S1.16.68
Bordplaten = S0.09.71
Benken nærmest veggen = Z3.12.39
Sittebenkene ved bordet = Nordsjö Heart Wood 
FROSTA pallen fra IKEA = S0.09.71

Malte hagemøbler i fine farger

Mal hagebordet blått


På sommeren er det alltid litt ekstra tid til å invitere gode venner og familie på en god middag. Selvsagt, om været tillater det – så vil vi aller helst sitte ute og nyte solen og naturen.
Et tiltalende bord på balkongen eller på verandaen, er ikke spesielt vanskelig å få til. Se våre tips på hvordan du kan lage det perfekte sommerbordet.

Blå hagemøbler

Lekne blåmalte detaljer på terrassen

Når man skal velge farge til hagens små detaljer, uteplaser og utemøbler – er den blå paletten utmerket å bruke, og her kan man velge litt sterkere farger. Akkurat som veggene og møblene innendørs, er blått mer trendy enn noen gang å bruke når man skal male hagedetaljer.


Tips! Snekre sammen en egen trekasse, som du kan henge favorittblomstene dine i. Eller hvorfor ikke plante noen friske krydderplanter til sommerens matlagning?
Vi har malt trekassene med vårt Svanemerkede produkt – One Door & Window i fargen S0.09.71. Veggen er malt i fargen S1.16.68. 

Snekre dine egne plantekasser

Selvrensende husmaling og eksteriørbeis

Å male fasaden på et helt hus er et fantastisk og spennende prosjekt, og samtidig er det omfattende og tidkrevende. Derfor vil du selvfølgelig sørge for at malingen du bruker, vil vare så lenge som mulig. I over hundre år har vi utviklet maling for tøffe nordiske forhold, og vårt inngående testarbeid har vært verdt det! Les mer om testarbeidet vårt...

Ønsker du en holdbar fasade og samtidig minimere vedlikeholdet kan vi anbefale en selvrensende maling. For at huset ditt skal holde seg vakkert og fint i mange år fremover, må det ivaretas ordentlig. For best mulig resultat og lang levetid, anbefaler vi å bruke Nordsjö One Super Tech i et system sammen med Nordsjö Tinova Wood Base Oil og Nordsjö Tinova Primer Exterior. Les mer om vårt miljøarbeid for ute prosjekter. 

Hvis du bruker disse produktene, gir du den nymalte fasaden din best mulig sjanse til å beholde kvalitet og glans over lengre tid. Du maler ganske enkelt huset ditt med omtanke! 
Les mer om hvor enkelt det er å male fasaden. 

Visste du at vi også har en selvrensende eksteriørbeis?

Den heter ONE Transparent og innehar samme teknologi som ONE Super Tech, bortsett fra at du oppnår en mer transparent trefasade så fungerer den på samme måte: Regnet vasker fasaden!

Blå husfarge

Husbåten er beiset med eksteriørbeis i fargen Scandinavian River.

Farger laster....