Grønn inspirasjon til husveggen

Grønne husfarger

De grønne husfargene henter sin ro og stabilitet i naturen rundt oss. Trenden med grønne vegger og interiørdetaljer blir bare mer og mer populær hvert år. Det morsomme er at vi har begynt å sette pris på den vakre grønne paletten på fasader og hagemøbler.

Husfarger - den beroligende grønne paletten

Den grønne fargeskalaen minner oss om naturens harmoni og dens alle herlige og fantastiske nyanseskiftninger. Naturens grønne er ofte forbundet med energi, velvære og balanse, men sies også å fungere som stressdempende. Det grønne gir stabilitet og er nydelig i kombinasjon med naturens egne fargespekter fra tre, jord, stein og vakre planter.
Grønn husfarge Fasaden er malt i fargekode H7.15.53

Her ser vi den stilfulle fargen Irish Moss, som er en dempet, mørk Kromoxidgrønn. Detaljene rundt vinduene er fargesatte i fargen Restful Le Havre.

Grønne husfarger

I vår nydelige grønne utendørspalett finner vi alt fra en diskret og dempet, en lys og stilig, en mørk og nykter - men også en litt mer fantastisk skygge.

En annen vakker Kromoxidgrønn farge er den litt mer tradisjonelle grønne My Garden. En stilfull og tydelig grønn som er vakker sammen med Silent Orangeri og Forest Retreat, som vi ser på den vakre døren. De øvrige detaljene er malt i fargen Linnen Canvas.
Grønt hus i skogen
Grønne husfarger
Grønne husfarger

EN GRØNN SOMMERDAG I SKOGEN

Den varme og sobert grågrønne fargen Vogngrønn - som leder tankene til et frodig furutrær i vårskogen - er vakkert å kombinere med en rød farge som Cottage Red. Hvis du leter etter en litt mer dramatisk effekt, kan den myke, lyse farge Ingierstrand for eksempel være vakker å fargesette vinduer og dører med. En annen vakker mørk og klar grønn farge er S 6020-G30Y. Det er behagelig å kombinere med fargene Base White og S 2010-G40Y.
Grønne husfarger

Kjærlighet til vår klassiske terrasse

Veranda, terrasse eller punchveranda som det også kan kalles om du vil - er både en praktisk og innbydende forlengelse av huset. Her kan du både ta av deg dine skitne støvler, våte jakker eller nyte nybakt scones og et glass juice. Her har vi valgt å fargesette verandaen med den stilige og lyse grågrønne Misty Paris og detaljene til den litt dypere grågrønne Intense Paris.

Lys grønn husfarge Misty Paris

Den lyse grønne fargen Misty Paris kler den gamle ærverdige villaen.

Dags for uteliv

Når den etterlengtede våren og den tidlige sommeren inntreffer - så er endelig tiden for å tilbringe mer tid utendørs, plante i hagen og balkongkassene-  og nyt de litt varmere og lysere kveldene. For oss hage entusiaster er dette nok den aller beste tiden. Da kan vi endelig plante ut alle våre etterlengtede vår- og sommerblomster. De sjarmerende krokusene, de gule og deilige påskeliljene eller de vakre violette stemorsblomstene. Den storslåtte solsikken vi ser på bildet nedenfor, kan imidlertid vente på litt varmere temperatur. I begynnelsen/midten av juni kan det være varmt nok til å plante de ut. Fasaden under er malt i den lysegrønne farge Lindegrønn.

Grønn husfarge heter Lindegrønn

Husfargen heter Lindegrønn

Grønn magi

På det gamle snekkerbordet utenfor dette magiske lille huset venter både blomster og friske krydder på å bli tatt vare på. Her ser vi den koselige grønne fargen S 2010-G40Y der man har valgt å male både fasaden og husets detaljer i samme farge for å skape en harmonisk helhet.

Lys grønn husfarge

Fasaden er malt i fargen S 2010-G40Y

Grønt samspill med naturent nyanser

Fargen H7.15.53 som fører tankene til et vakkert og rolig sted i skogen, er en veldig harmonisk og vakker grønn. Fargen har en ekstra touch av gult i seg, noe som betyr at det samhandler vakkert med naturens grønne omgivelser. Her kan du enten velge å fargesette vinduer og vindskiver i en mykere hvit som Snøkrystall, den helhvite Base White eller den lysere grå Soft Shadow. Nedenfor ser vi H7.15.53 på fasaden sammen med Snøkrystall og den praktfulle Scandinavian Red.

Fasaden er malt med grønn eksteriørmaling og hvite og røde vinduskarmer

Et pittoresk gammelt hus står sannsynligvis på ønskelisten til mange av oss. Dette huset, som ligger på den vakre Österlen i Skåne, er malt med den grønne naturlige fargen Spring Wind. Kontrasten til den kalde betongtrappen og natursteinen skaper en fin harmoni. Detaljer i rødfargen Skandinavian Classic Red eller en nøysomme grønne fargen Vogngrønn kan skape et harmonisk inntrykk som sammen med fargen Nordsjøhvit blir et vakkert samspill mellom busker og gress.

Fasaden er malt i fargen Spring Wind

Grønt i hagen

Om ikke et grønt hus faller i smak så finnes det fortsatt en hel del små rom og utendørsdetaljer som man kan male i den grønne paletten. Hvorfor ikke male en vegg i sykkelboden, det gamle plantebordet eller små bokser som du kan samle dine hageverktøy i?

Grønne produkter

Velg et Svanemerket produkt som er bra for både deg og miljøet! På Nordsjö har vi ambisjoner om å utvikle malingssystem med så liten miljøpåvirkning som mulig. 

Arbeidet med dette er et stadig pågående og vi legger hele tiden nye produkter til listen over miljømerkede produkter. Se våre miljømerkede utendørsprodukter her!

Les også: Husfarger og hageprosjekter