Slik maler du vinduer utvendig
Mal vinduer utvendig

Slik maler du vinduer utvendig

Vi viser deg hvordan du maler vinduene dine utvendig, enkelt og raskt! Få jobben gjort på noen timer - og lukk vinduet uten at malingen setter seg fast.

Vinduer og dører er viktige detaljer ved fargesetting av et hus. Vakkert utformede og plasserte vinduer og dører er smykker på en fasade og kan med fordel fremheves ved hjelp av tydelige fargekontraster.

Hvilke deler av vinduet skal males

Et vindu består normalt av vindusramme, som holder glasset på plass, samt en karm som sitter fast i veggen. Ofte finnes det dessuten en fals eller utforing som rammer inn vinduet og dekker overgangen mellom karm og fasade. Alle disse delene kan, om man vil, males i ulike farger. Det er også mulig å velge ulike farger på vinduenes inn- og utside.

Fremheve eller nedtone

Om man maler sammen fals i samme farge som karm og vindusramme får vinduet en tydelig og ofte dominerende form. Om vinduene har en uønsket utforming eller er plassert uhensiktsmessig, kan det være lurere å heller male disse i farger som er lik fasaden. Da oppleves de som en del av helheten og gir et lettere uttrykk. På den måten kan man tone ned vinduenes betydning og heller fremheve noe annet, som f.eks. husets form.

Male vinduskarmer i tre
Grunne vinduskarmer i tre

Slik går du frem:

2. Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått. Treoverflater og ren kittfals impregnerer du med Tinova Wood Base Oil. Hvis du skal male nye vinduer, impregnerer du hele treoverflaten. Tinova Wood Base Oil trenger godt inn i trevirket og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking

3. Grunn deretter med Tinova Primer Exterior på alle impregnerte overflater. Det er viktig at overflaten grunnes slik at kittet får godt feste. Påfør kitt når grunningen har tørket

4. Mal 2 strøk med Nordsjö One Door & Window Tech. Malingen kan blandes i de fleste farger og den tørker så hurtig (2 timer) at du fint kan lukke vinduet om kvelden. Ønsker du en tradisjonell oljemaling er Tinova Traditional Window et alternativ.

Nå har du et perfekt sluttresultat som vil tåle vær og vind i mange år!

 

Produkter

 
Nordsjö Original Husvask konsentrert
 
Nordsjö Tinova Wood Base Oil BPR
 
Nordsjö Tinova Primer Exterior
     
 
Nordsjö One Door & Window Tech
 
Nordsjö Tinova Traditional Window
 

 

Rød fasadefarge