Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Slik maler du vinduer utvendig

Slik maler du vinduer utvendig

Vi viser deg hvordan du maler vinduene dine utvendig, enkelt og raskt! Få jobben gjort på noen timer - og lukk vinduet uten at malingen setter seg fast.

Vinduer og dører er viktige detaljer ved fargesetting av et hus. Vakkert utformede og plasserte vinduer og dører er smykker på en fasade og kan med fordel fremheves ved hjelp av tydelige fargekontraster.

Hvilke deler av vinduet skal males


Et vindu består normalt av vindusramme, som holder glasset på plass, samt en karm som sitter fast i veggen. Ofte finnes det dessuten en fals eller utforing som rammer inn vinduet og dekker overgangen mellom karm og fasade. Alle disse delene kan, om man vil, males i ulike farger. Det er også mulig å velge ulike farger på vinduenes inn- og utside.

Fremheve eller nedtone


Om man maler sammen fals i samme farge som karm og vindusramme får vinduet en tydelig og ofte dominerende form. Om vinduene har en uønsket utforming eller er plassert uhensiktsmessig, kan det være lurere å heller male disse i farger som er lik fasaden. Da oppleves de som en del av helheten og gir et lettere uttrykk. På den måten kan man tone ned vinduenes betydning og heller fremheve noe annet, som f.eks. husets form.

Male vinduskarmer i tre
male_vindu_med_best_i_test_maling
Farger laster....