Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Huset til @aimforhappiness er malt med ONE i farge Mountain River og terrassen beiset med UV Super i farge Tjøme

Sorte, mørke grå og brune husfarger

De mørke fargene er for tiden veldig populære og ikke uten grunn. Mørke fargenyanser i brun, brunsort, grått og sort ser vi ofte på moderne hus, og er et fint avbrekk til alle de grå husene som i den senere tid er kommet.

Mørke husfarger

Om man nevne en trend på utendørsfarger, så er det den svarte og mørkere skalaen som har blitt mer populær og som vi stadig ser mer av på husveggene rundt omkring i landet.  Fasaden nedenfor er malt i fargen Gråsvart.

Supermatt sort husmaling

Fargen heter Gråsvart og er hentet fra en kolleksjon med farger som er tilpasset moderne og funkisinspirerte hus. Malingen er helmatt og heter Supermatt.

– Hjemmet skal være stedet der vi kan ta vare på våre verdier og lade batteriene, og der velger vi å male vårt hus – vår borg – i svart eller mørk grå som symboliserer stabilitet og styrke, såvel som å skape en følelse av trygghet og ro. Vi ser også en økt interesse for det tradisjonelle og husets opprinnelige historie, sier Ann-Charlotte Linde som er fargesjef i Nordsjö. 

Svart supermatt utendørsmaling

Sorte farger passer nesten alle hustyper

Det man skal tenke på er at alle hustyper ikke passer inn i en mørk og spesielt ikke en svart farge. Her gjelder det å se på husets stil og arkitektur. Et nyfunkis hus eller et hus med en mer enkel arkitektur – kanskje med asymetriske vinduerer som vi ser på bildet nedenfor – er to typiske husstiler som kan være vakre i en dempet svart eller gråsvart farge.

Nyfunkis huset nedenfor til venstre, er malt i fargen Gråsvart, som er en praktfull, dempet svart farge og på bilde til høyre så ser vi den mer myke fargen Mørk klippe.

Mørke grå og gråsvarte husfarger

Til detaljene på huset – som vinduer og dører – skal man ha i tankene at en ren svart farge mangler evnen til å reflektere lys, så her kan fargene man kombinerer med bli svært markante om man ikke passer på. Her bør man velge en mykere og gråere farge som for eksempel den myke lysgrå Soft Shadow på vinduspartiene og en dør i den grønne Urskog for en myk kontrast.

Du kan velge å tone ned den sorte fargen med å velge en helmatt maling. Vår nye husmaling Supermatt gir deg en helmatt overflate og dette demper uttykket på den sorte fargen.

Brun-svarte husfarger

Brunsvart er er fargenyanse som fint kan benyttes på store hus, både de mørke sorte fargenyansene og de lyse som beveger seg mer mot beige og hvit. Disse fargenyansene passer vakkert inn i naturen og er derfor et bra valg nesten uansett hvor du bor - ved kysten, i skogen eller på fjellet. Har du mange naboer som har malt huset sitt grått er dette en god "nabo-farge" som gir nabolaget et avbrekk fra det mer monotone utseende. Den samme effekten har de varme beige og gule nyansene i dette nabolaget.

Huset til @aimforhappiness er malt med ONE i farge Mountain River og terrassen beiset med UV Super i farge Tjøme

Huset til @aimforhappiness er malt i farge Mountain River i den selvrensende malingen Nordsjö ONE SuperTech og terrassen er beiset i den lyse grå fargen Tjøme i terrassebeis Nordsjö UV Super Terrace

Vår farge Brun-Svart og Mountain River er en vakker dunkel men allikevel varm farge som er veldig populær. 

BloggerenJannicke Valen med  @aimforhappiness har malt sitt moderne hus i den brun-sorte fargen - og den lekre takterrassen med drivhuset der hele famielen kan samles er beiset i en lys grå farge som passer perfekt til huset. Fargen heter Tjøme og er beiset med terrassebeis Nordsjö Tinova UV Super. 

Vil du se mer av huset til Jannicke Valen? Les også Inspirert av passion for farger og interiør

Brunsort husfarge med sort ytterdør og vinduskarmer

Brunsort husfarge med sort ytterdør og vinduskarmer gi et elegant og stilrent uttrykk med farger ton-i-ton. 

Mørkere husfarger passer godt inn i omgivelsene

Brune husfarger

Naturlig, gyllent og varmt - disse fargenyansene har vi et nært forhold til. De er tradsjonsbundet og assosieres til gamle hus og seterstøler, og et kjent fenomen i den norske naturen. Fargenyansene passer like godt til tradsjonsrike som moderne hus. I tillegg går fargene godt overens med fargene vi finner naturlig i den norske naturen- grønn skog, blått hav, blå himmel og hvite skyer.

Mørke brunt besiet hus

Vakker brun farge på eksteriørbeis - Scandinavian Mørk Brun. Når treverket kan skimtes gjennom beisen gir det en lun og naturtro imitasjon av naturens farge.

Mørke grå husfarger

Husfarger i fargeskalaen varme, rene gråtoner faller i smak hos de fleste av oss, nesten uansett stil på huset. 

Huset på bildet under hos @pureelisabeth_ er malt i fargen Mystical Calais med husmalingen ONE Super Tech - en selvrensende maling med ekstrem dekkeevne

Mørk grå farge Mystical Calais på huset til @pureinterior_

Mørk grå farge Mystical Calais på huset til @pureinterior_

Et mørkt grått hus blir et vakkert lerret for deg som vi style utenfor, der både ulike møbler i ulike treverk sammen med den grønne naturen rundt passer godt sammen. Hvit grunnmur gjør at huset får et "svevende" og lett uttrykk. Mal gjerne også vinduskarmer i samme farge for et eksklusivt uttrykk. 

Har du et hus med smårutet vinduer som du ikke ønsker å fremheve, så er dette en effektiv metode for å tone ned det romantiske uttrykket som disse vinduene gjerne gir, og gå for en strammere og mer moderne stil slik Elisabeth Hallbjørnsson @pureinterior_ har gjort ved å male vindu og fasade i samme farge. I tillegg har hun beiset terrassen i en helt lys grå farge Tjøme som passer godt til den mørke husfargen Mystical Calais.

Terrasseinspirasjon

Terrassen er oljet med terrassebeisen  Tinova UV Superi fargen Stavern

Mørke husfarger: Neutral Shadow på huset til venstre og Mountain River på huset til høyre.

Her ser vi fargen Neutral Shadow på huset til venstre og Mountain River på huset til høyre.

Grå farger, som har et sofistikert uttrykk, kan passet til deg som ønsker følelsen av en vakker bakgrunnskulisse, der grønne gressplener, fargeglade blomster og andre vakre utendørsdetaljer bør få sin plass. Og det er akkurat det som er så fascinerende med grått – at det på grunn av sin nøytraliet, gjenspeiler og løfter fargene som finnes i omgivelsene.

Grå farger på huset

Huset er malt av malermester med malingen ONE SuperTech i en vakker grå farge som passer inn i omgivelsene nær fjorden i Bergen

Utekjøkkenet er beiset med selvrensende eksteriørbeis ONE Transparent i farge Scandinavian Silver Birch

Utekjøkkenet er beiset med selvrensende eksteriørbeis ONE Transparent i farge Scandinavian Silver Birch

Transparent eller dekkende farge? 

Valg av produkter avgjør hvilken overflate du får. Skal du ha en dekkende maling eller en transparent eksteriørbeis? 

Transparent eller dekkende maling i sorte farger
Transprent eksteriørbeis
Svart husfarge

Les mer om andre husfarger

Henter dataene, vennligst vent...