Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Gangen er pusset opp og fått ny farge

FARGEINSPIRASJON TIL GANGEN

DRØMMER DU OGSÅ OM EN INNBYDENDE GANG? SE VÅRE ENKLE TIPS PÅ HVORDAN DU SKAPER DEN PERFEKTE GANGEN!

Blå farge i gangen @interiorbyadrienne

Gangen er nok det rommet som de fleste av oss bruker minst oppmerksomhet og tid på – mens det egentlig burde være omvendt. Se våre enkle tips på hvordan du enkelt kan skape en innbydende og pen gang. Hvordan gangen oppleves, og på hvilken måte den innredes på, er faktisk viktigere enn man skulle tro – her settes nemlig tonen for resten av hjemmet. Til tross for dette, prioriterer de fleste av oss heller en oppussing av stuen eller soverommet. Men glem ikke bort at gangen er det første rommet som ønsker oss velkommen når man stiger innenfor døren – og det sies at du bare får en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk.

Stil og funksjon - en vanskelig, men ikke umulig oppgave

Drømmen er selvfølgelig at man alltid skal føle seg velkommen når man kommer inn i gangen vår. Men det som enkelte ganger kan sette litt kjepper i hjulet, er at gangen også er rom som skal ha plass til mange ulike saker og behov. Det gjelder å tenke funksjonelt når man skal innrede og fargesette gangen sin. Hvem kjenner seg ikke igjen i en gang, som til tross for rydding og vasking, likevel forvandles til et kaos av henslengte jakker og hauger av sko. Ta det rolig – med noen små enkle knep kan du forvandle gangen til noe mer enn en rotete og kjedelig passasje.

Her kommer noen små tips og råd, som vi håper kan inspirere deg til å pusse opp gangen din.

1. SATS PÅ EN GOD OG PEN OPPBEVARINGSPLASS

En god lagringsplass er virkelig alfa og omega for å skape en harmonisk og velkommen gang. En smart og pen lagringsplass kan løses på mange måter, så velg den løsningen som passer deg best, avhengig av forholdene og behovene du har. Hvis du har plass til det, anbefales det ofte å bygge en lagringsplass. Her kan man både gjemme sølete sko, tykke jakker og også mindre ting som vesker, hundebånd og luer. I en liten gang så kan garderobe føles litt plasskrevende, og her kan man enkelt klare seg med en liten skohylle og en praktisk knagglist. Så tenk over hva ditt behov er før du starter å planlegge. Nå finns det et utrolig utvalg av både hyller, kleshengere, kasser og kurver, så det er bare å kaste seg ut og lete på nettet eller i noen av dine lokale butikker.

TIPS! Et lite tips kan være å gjøre en ”komme-inn-gjennom-døren-øvelse” når du planlegger gangen. Tenk igjennom hvordan du eller din familie oppfører seg når de kommer innenfor døren.

Hvor blir skoene plassert = hvor skal skohyllen stå.
Hvor henger dere av dere jakkene og hvor mange jakker er det som skal samles på samme plass = hvor stor skal garderoben være, eller hvor mange knagger trenger vi.
Hvor bruker bilnøkkelen og mobilene å havne?
Hvor blir luer, votter og skjerf lagt?
Tenk igjennom disse ulike tingene (og selvsagt også andre som vi ikke har tenkt på), så kan vi love deg at planleggingen og innkjøpene blir så mye enklere.

Kroker på veggen i yttergangen

2. LA DØREN SPILLE HOVEDROLLEN I GANGEN

En stor flate i gangen som noen ganger kan være vanskelig å utnytte, er på innsiden av utgangsdøren og øvrige dører. Så hvorfor ikke skape et herlig blikkfang ved å male døren i en farge som skiller seg ut? Her kan det nok kreves litt ekstra mot – men, vi lover at resultatet kan bli fantastisk og unikt. Influenseren Jannicke @bloggaibagis har malt døren i gangen sin i en vakker oppkvikkende rosafarge D6.07.77. Selv ovnen du kan se i bakgrunnen, er malt i samme farge. De gamle dobbeltdørene hjemme hos @lenalidman85 er malt med Dark Paris, som skaper en skjønn, grønn harmoni. Her ser man eksempel på hvordan to ulike farger kan skape et helt ulikt inntrykk.

Pardører hjemme hos @bloggaibagis og @lenalidman85

Dørfarge fra ventre: Fargekode D6.07.77 og blåfargen Dark Paris

3. VÆRSÅGOD OG SITT NED

En sak som man ikke bør kompromittere med i gangen sin, er en komfortabel sitteplass. Har man muligheten til å kombinere oppbevaring med en sitteplass, så er dette kjempebra. Se på bildet nednfor, der en pen og praktisk møbel også gjør en viktig rolle som sitteplass, takket være noen myke og sittevennlige puter. Denne løsningen er også perfekt for deg som har en lang og smal gang, også som et godt kompakt oppbevaringsalternativ. Veggene er malt med fargen HoP Grey Sand.

HoP Grey Sand er en vakker varmgrå farge som passer rom uansett beliggenhet, sier Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I lys fra nord dempes den gulrøde metningen i fargen og den oppfattes mer som grå, men i lys fra sør forsterkes den, og fargen trekker tydligere mot beige. I en liten gang kan en garderobe føles litt plasskrevende, så her kan det være bedre å satse på en mer åpen oppbevaring som føles luftigere. Anpass gjerne hyller, kurver og knagger i forhold til ditt behov for å utnyttet gangen så mye som mulig. På bildet nedenfor til høyre har vi malt med B7.10.59 og Årets farge 2018 - Heart Wood som er en vakker grårbrun farge med varme rosa toner i seg.

Koselig yttergang med farger på veggene

Veggfarge fra venstre: HOP Grey Sand og Heart Wood

4. INNRED MED SPEIL FOR Å SKAPE EN ILLUSJON AV PLASS

Et speil i gangen er nok noe de fleste av oss ser som en viktig detalj. Her vil vi ha muligheten til å ta en siste sjekk, og også se at frisyren er på plass. Tenk på at speilet kan fylle andre funksjoner som for eksempel skape rom, og få gangen til å føles større enn hva den i virkeligheten er. Har du en mørk gang, så kan speilet hjelpe til med å fange opp lys fra tilstøtende rom og på den måten har du tilført mørke gangen litt ekstra lys. Om det er plass – heng opp et stort speil i gangen, og helst et stort ”kroppsspeil”. Har du imidlertid en mindre gang, så kan et rundt eller hvorfor ikke et heksagonformet speil passe godt.

TIPS! Når man innreder med et rundt speil, plasser gjerne en smal hylle under, dette for å skape en pen balanse. Det beste er da at man får en avlastningshylle med på kjøpet hvor mindre gjenstander og detaljer kan plasseres. F.eks. nøkler, familiens huskeliste eller hvorfor ikke en vakker blomsterbukett som dufter nydelig når man kommer hjem.

Inspirasjon hjemme hos bloggeren @angelicasandberg

Hjemme i gangen hos bloggeren @angelicasandberg er veggene malt med Nordsjö island evening, som er en dempet og rolig vakker blågrønn farge.

Tips! Her kan man også jobbe med komplementærfarger som Nordsjö soft fleece og Nordsjö barley beige, som er to vakre lyse farger. Den passer også sammen med Nordsjö brownington court, Nordsjö chic taupe og Nordsjö blue temptation, som istedenfor skaper litt mer kontrast og karakter til rommet.

Speil på veggen i hallen i Angelicas hjem

Nordsjö island evening malt på veggen i gangen hos den svenske bloggeren @angelicasandberg

5. DET ER DE SMÅ, SMÅ DETALJENE SOM GJØR DET

Om man ser bort i fra alt det praktiske, så ta en liten tenkepause og tenk på hvordan du føler deg og hva du vil føle når du kommer hjem etter en lang arbeidsdag eller en treningsøkt. Noe så enkelt som et vakkert bilde en en veggdekorasjon, er en enkel detalj som kan gjøre så mye for helhetsinntrykket. Kunst er en av de ting som virkelig forteller hvem du er, så hvorfor ikke allerede formidle dette i gangen? Så tilbake til der vi startet; det er førsteinntrykket som er viktig.

Tips! Et veggmontert brett er perfekt som oppbevaring av ukens aviser og post. Men i påvente av å fylle opp med kjedelige regninger – hvorfor ikke plassere en vakker blomst som pynter opp! Se det vakre vegg-stilleben som bloggeren @annakubel laget i sin gang!!! Anna har malt veggene med den vakre grågrønne fargen Dusky Paris.

Malte panelvegger i gangen hos @annakubel Copyright Anna Kubel

Den grågrønne fargen Dusky Paris er en varig farge som oppleves behagelig og rolig

Colour of the Year

En vakker og naturlig balanse befinner seg hjemme i @idylloghim ´s gang. Vi elsker hennes kombinasjon av jordfarger, hvite detaljer og pampasgress. Den vakre fargen på veggen er Årets farge 2019 – Spiced Honey.

Gangen hos @idylloghim stråler i fargen Spiced Honey

Fargen Spiced Honey er lekker sammen med de hvite detaljene hos @idylloghim

6. VÅG Å MALE GULVET

Tenk på at du kan løfte din gang bare ved å la gulvet få en ny farge. Velg en farge med høy slitestyrke som tåler hverdagens påkjenninger. Nordsjö Perform+ Diamond Floor er en gulvfarge som har en utrolig bra dekkevne og gjør gulvet ekstra flekk- og ripebestandig. Deretter kan du legge til et slitesterkt og pent teppe for få den ekstra koselige følelsen. Tips til materiale kan være naturmateriale som suger godt opp skitt, eller hvorfor ikke en enkel dørmatte som man kan putte i vaskemaskinen.

Tenk på! Gulvflaten har stor gjennomslagskraft på hvordan veggfargen kan oppleves. Les mer: Slik maler du gulvet

Mørkt og vågalt hjemme hos Anna Kubel

Influenseren og stylisten Anna Kubel har malt gulvet i gangen i den mørkegrå fargen Illuminated Calais. Veggene er malt i den grågrønne Dusky Paris og slik beskriver Anna fargekombinasjonen i gangen sin: ”Jeg liker den lyse grågrønne fargen sammen med den jordfargede grå og ganske mørke Illuminated Calais. Det ble mye lysere og mer liv i gangen.” Les mer: Anna Kubel pusser opp gangen

Klinkerflisene er malt i en du grågønn farge hos @annakubel

Klinkerflisene hos @annakubel er malt i fargen Illuminated Calais

7. SATS PÅ BRA BELYSNING

Belysning er en viktig del av trivselen i gangen, og det skaper man ved hjelp av mer enn én lyskilde. Det trengs både en almennbelysning og en belysning som gir stemning, for få en funksjonell og innbydende gang, eller din favoritt-detalj.

Hvordan skal jeg tenke i mitt fargevalg avhengig av belysning i gangen min?

Både det naturlige dagslyset og hjemmets egne lyskilder påvirker inntrykket på veggfargen. Dagslyset i et rom som er vendt mot nord, har kaldere lys enn et rom som er sydvent, og generelt er lyset mitt på dagen kaldere, enn mykt morgen- og kveldslys. Reflekser som speiles gjennom vinduet og fra materialer og møbler i rommet, påvirker også opplevelsen av fargen. F.eks. kan et knallrødt teppe eller en grønn garderobe ”smitte” på lys og dempede veggfarger. Kombinasjonen av ulike farger er også viktig – nyansen du velger til veggene dine kan oppleves lysere eller mørkere, sterkere eller svakere avhengig av hvilke andre nyanser den samspiller med.

Inspirasjon

De fleste ganger er lange, smale og ofte vanskelige å møblere. Et tips kan være å møblere med et langt smalt bord eller skap, og plassere det langsetter veggen. Her har man også muligheten til å bruke flaten ovenfor til et vakkert stilleben, eller en praktisk hylle til oppbevaring av diverse små ting som man legger fra seg når man kommer hjem.

Hallen til @js.interior og @idylloghim er nymalt

På bildet til venstre, så har bloggeren @js.interior malt gangen sin med fargen CarlaSofiemolge warm grey, som er en lys, varmgrå farge.
På bildet til høyre ser vi bloggeren @idylloghim ’s gang som er malt med Årets farge 2019 – Spiced honey.

8. LYST OG FRISKT ELLER MØRKT & KOSELIG

Vi vet alle at lyse farger kan få et rom til å oppleves større og romsligere. Men når man skal velge farge til en gang er det viktig å ta hensyn til hvor mye naturlig lys som finns i rommet. Ligger rommet syd-/eller vestvendt med mye lys, fungerer en farge HoP Light Grey svært bra en sofistikert og myk farge som passer i de fleste rom. Et rom som er nord-/østvendt med svalere naturlig lys, kan det bli fint med en mykere varmgrå farge som f.eks. HoP Grey Sand.

Vær ikke redd for å bruke mørke farger

Følelsen i gangen må ikke alltid være luftig og lys, men noen ganger kan også en mørke farge skape den rene og kryp-inn følelsen i oss. Velg en farge som du får energi av, eller en farge som er mer stemningsfull – alt avhengig av hvilken følelse du ønsker å skape. Hjemme hos @_rosemille er gangen malt med den nøytrale og rene fargen ON.00.50. Den kan noen ganger oppleves blåtonet i lys fra nord, men varm i lys fra sør og reflektert lys.

Varm nøytral farge på veggen i entreen hos @_rosemille

En nøytral og ren grå farge med fargekode ON.00.50

The Happy-Palett

Gangen hos @aimforhappiness er malt i fargen Heart Wood. Hjemmet til interiørstylisten bærer preg av fargeglede, og yttergangen er intet unntak. Her blir vi glad så fort vi kommer innenfor. Janniche skriver: ”Jeg bare elsker farger! Det gir meg energi, men samtidig også en harmoni i sjelen.  Det som jeg elsker, er at man ved hjelp av ulike farger og nyanser, kan skille seg helt ut fra mengden og skape et personlig preg på sitt hjem.  Jeg synes det er helt fantastisk at flere våger å bruke farger i hjemmene sine og ikke bare maler hvitt fordi det er trygt og enkelt. Farger tilfører noe ekstra, og fremhever både detaljene i hjemmet og også personlighetene som bor der.

Les mer om: Inspirert av passion for farger og form hjemme hos @aimforhappiness

Gangen hos @aimforhappiness er malt i fargen HeartWood

Fargen Heart Wood malt med matt maling i gangen hos @aimforhappiness

9. MAL HALVE VEGGEN

Ønsker man å gi gangen et mer personlig preg, er det et tips å male deler av en vegg – og her er variantene uendelige. Velg mellom en rett linje, eller en slurvete overgang som på bildet under. Ombre-teknikken med to kontrastfarger eller ton-i-ton farger skaper en mykere effekt i rommet.

Nordsjo Dazzling Paris malt på veggen Bilder @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

Blåfargen Dazzling Paris er en elegant farge til yttergangen

På bilden over er veggen malt med Dazzling Paris som er en midnattsblå farge med et vakkert utseende. Den er elegant, men samtidig koselig og tidløs – en perfekt farge dersom du liker litt mer dempede og mørkere farger.

TIPS! Ettersom det lett blir skitt på veggene i en gang, kan det med fordel være lurt å velge mørke farger da skitt ikke synes så tydelig på en mørk vegg. Kan man kombinere pene matte vegger med gangens praktiske funksjon? Selvsagt! Velg bare en farge som tåler å utsettes for slitasje og som også kan vaskes mange ganger, og samtidig er matt og pen. Vår veggmaling Nordsjö Perform+ Easy2Clean er det perfekte valget til veggen i gangen og entreen. Les mer om Easy2Clean her.

Dazzling eller dusky

Fargen Dazzling Paris som vi tipset om ovenfor, er en fantastisk mørk farge å bruke til gangen. En dyp gråblå farge som kombineres med varme treslag, skaper en ren følelse i gangen. Dusky Sarcelles er en varm og koselig jordfarge, som trekker litt til det brune/gulrøde/grå. Også denne er en fantastisk mørk farge å male gangen sin med. Se hvor vakker gangen til bloggeren Emily Slotte @emsloo ble! Emily har selvsagt malt med vårt produkt Easy2Clean. Se hvor stilrent det blir når man også passer på å male trappen.

Mørke farger i entreen hos @emsloo

Fargene Dazzling Paris og Dusky Sarcelles er en sikker fargekombinasjon

10. KNAGGER - KROKER - KURVER

En viktig detalj i gangen er funksjonelle kroker og knagger til å henge klær på, og praktiske, stilrene kurver til å legge votter i. Bruksområdene er mange, og her har man en mulighet til å vise fram sin favorittjakke og andre pene pyntegjenstander. Man kan velge hvor synlig man vil at de skal være, og i hvilken høyde de skal sitte. Her har vi skapt ulike nivåer av oppbevaring, slik at også de små i familien kan nå opp til knaggene.

Tips! Har du en liten gang og ikke har plass til et oppbevaringsmøbel, så er kroker og knagglister perfekt!

Velg riktig veggfarge med Colour Tester

Det er ikke alltid lett å velge farge og vite hvordan den kommer til å se ut på veggen i hjemmet ditt. Vi på Nordsjö foreslår at du prøvemaler for å se hvordan fargen passer i akkurat det rommet du har planer om å male.
Nå blir det til og med lettere enn noensinne å velge rett farge i ditt hjem. Finn rett farge ved hjelp av vår nyhet - Colour Tester - vår supersmarte verktøy for å teste ulike farger direkte på veggen.

Klikk hjem ditt favorittfarge i Colour Tester allerede i dag og få den direkte i postkassen her... 

Farger laster....