Bloggeren Emily Slotte malte sine kjøkkenskap mørk grå

@emsloo male kjøkkenskap

Vil du ha nytt kjøkken på budsjett? Dette er Emilys beste tips:

  • Ett av alle de prosjekt jeg har påbegynt i huset er klart. Skapdørene i køkkenet er ferdigmalt, hurra! Siden vi flyttet inn har jeg virkelig blitt en tilhenger av billig og rask oppgradering. Maling kan virkelig gjøre susen.

– Jeg slår virkelig ett slag for å selv male kjøkkenskapene hjemme, selv om det tar noen dager å få alt i orden på etterpå, iallefall om du har en 1.5 åring hjemme. Jeg sparklet igjen hull, skrudde ned skapene som var vanskelig å komme til rundt, slipte lett med sandpapir på overflaten og malte deretter to ganger med Nordsjös SuperFinish. Fargen heter Sverd. Det er en mørkegrå farge som virkelig fikk kjøkkenet til å komme til sin rett!

– Tenk på at du bør anvende maling for panel så skapene tåler den slitasje de utsettes på i et kjøkken. Vi fikk samtidig anledning til å bytte beslagene på skapene. Et godt tips er å investere i bra verktøy; jeg brukte en miniroller og pensel.

Følg Emily på Instagram @emsloo og på hennes blogg

Etter vi flyttet har jeg virkelig blitt en tilhenger av billig og rask oppgradering.

Bloggeren Anna Kubel malte sine kjøkkenskap lys grå

@annakubel male kjøkkenskap

Anna malte sine kjøkkenskap i vinter. Til tross for at hun hadde hørt at dette skulle være en uendelig jobb og at resultatet sjelden ble bra. Tullprat synes hun det var, da arbeidet kun tok noen timers job og resultatet ble helt supert!

Anna skriver på sin blogg: Jeg er jo litt av an malerfreak og maler det meste, og har stort sett på gang et lite prosjekt som innebærer maling. Maling er det morsomste jeg vet og dessuten en enkel måte å forandre på, uansett om det er en vegg, et kjøkken eller et møbel.

Følg Anna på Instagram @annakubel eller hennes blogg(http://annakubel.se/)

Maling er det morsomte jeg vet og dessuten en enkel måte å forandre på.

Hvoran maler du kjøkkenskap?

Male kjøkkeninnredning

Kjøkkenskapene fra Ikea er malt med Ambiance SuperFinish maling. De er opprinnelig lakkert , så start med å vaske med Original Forvask og slip lett med fint sandpapir før du maler. Et tips for ekstra holdbar overflate er å male med Heftgrunn først og deretter male med Ambiance SuperFinish. Malingen finnes både som helmatt (glans 5) og halvblank (glans 40). Den gir en ekstremt god utflyt og er enkel å få et glatt og pent resultat. Bruk en malerulle for superglatte flater.

Les mer hvordan du maler din kjøkkeninnredning her