Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Beige grå og nøytrale husfarger med Nordsjømaling

Beige, varmgrå og nøytrale husfarger

I dag er grått en av de mest trendy fargene på hus, og jo mørkere farge – desto mer trendy er det. I et nabolag der mange av husene er grå vil vi foreslå og variere med beige husfarger som passer flott inn. Les mer, og finn din favorittfarge.

I dag er grått en de mest trendy fargene på hus, og jo mørkere farge – desto mer trendy er det. En årsak til denne populariteten kan være at den grå paletten ikke er så tydelig i sitt uttrykk, og kan brukes på mange hus, uten at det føles feil. Man har også en stor valgfrihet når det kommer til valg av farge på de øvrige detaljene på huset; som vindskier, foringer, dører og vinduer.

Grå og mørke husfarger

GRÅ HUSFARGER

Grå farger, som har et sofistikert uttrykk, kan passet til deg som ønsker følelsen av en vakker bakgrunnskulisse, der grønne gressplener, fargeglade blomster og andre vakre utendørsdetaljer bør få sin plass. Og det er akkurat det som er så fascinerende med grått – at det på grunn av sin nøytraliet, gjenspeiler og løfter fargene som finnes i omgivelsene.

Grå husfarger

Det du bør tenke på når du skal velge en grå eller beige farge, er å velge en som er litt mer dempet og enkel i sitt utseende. For som vi har nevnt tidligere, vil fargen gi et klarere og sterkere inntrykk når den vises på fasaden. En lysere gråtone passer inn i de fleste omgivelser, men for et hus med mye natur og grøntområder rundt seg – kan man med fordel velge en mørkere varmgrå nyanse, slik at ikke huset ser ut som en lampe i skogen.

Fasaden nedenfor er malt i den varme og mørke fargen Mountain River.

Huset til @aimforhappiness er malt med ONE i farge Mountain River og terrassen beiset med UV Super i farge Tjøme

Huset er malt i farge Mountain River i malinge ONE SuperTech og terrassen er beiset i den lyse grå fargen Tjøme

NATURLIG GRÅ HUSFARGER

Med en nøytral grå farge – dvs en grå uten underliggende nyanser – vil fasaden, akkurat som med hvitt, oppleves en anelse blåaktig. Ettersom himmelen er blå, blir de fleste farger mer blå når de brukes utendørs, og dette gjelder spesielt den grå paletten.

Lyse nøytrale husfarger fungerer best i naturlig grønne omgivelser
Lyse nøytrale husfarger fungerer best i naturlig grønne omgivelser

Dette betyr at når du velger en grå farge, bør du ikke velge en nøytral grå, for den vil oppleves både kald og blåaktig. Dette gjelder spesielt de lysere grå husfargene.
Hvis du vil at huset ditt skal oppfattes som naturlig grått, bør du i stedet velge en varm grå nyanse som trekker litt mot gult. Her er den myke lysegrå Soft Shadow, og den balanserte Kleber – to vakre alternativ til fasaden din.

Nøytrale grå husfarger

Fasaden ovenfor til venstre er malt i fargen Kleber og fasaden til høyre i fargen Soft Shadow.

EN MØRKERE GRÅ FARGENYANSE


De litt mørkere tonene blant fargene som oppleves naturlig grå – er den mellomgrå fargen Grey Cliff, som vi ser nedenfor. Vinduer og dører er malt i den røde fargen Tradisjonsrød.

Mørkere grå husfarge

NØYTRAL GRÅ HUSFARGE

Nøytrale farger som ikke inneholder verken gule, røde eller blå pigmenter benyttes gjerne der en ønsker ett helt rent uttrykk. Badehusene under er malt i en farge som heter Stilgrå. Den er en nøytral farge med NCS S 3000-N og passer godt til hus nær både sjø og skog. 
Den vakre blåfargen på dørene heter Madelstein og det myke hvite på detaljene heter Base White - to farger som passer godt sammen med Stilgrå.

Lysegratt hus og blå dør

Den lyse grå fargen på de små badehusene heter Stilgrå. Ytterdøren er malt i fargen Mandelstein.

EN KLAR MEN LIKEVEL LYSEGRÅ FARGENYANSE

Grå Antikk, som er en lys, men likevel klar gråfarge – samspiller her pent sammen med den myke fargen Kleber og Klassiske Rød på vindusdetaljene.

lysgrå husfarge blyertsgrå

HARMONISK OG VARMGRÅ HUSFARGE

Ønsker du imidlertid en mer varmgrå fasadefarge – som kan oppleves litt mer harmonisk og behagelig – kan du velge en fargetone som nesten går mot beige. Den varmgrå paletten er en tidløs palett, som passer på mange hus og stiltyper.


Deep Sarcelles er en varm, gråbrun farge med en anelse gulrødt preg i seg – og en vakker beige fargenyanse å male huset sitt i. Kompletter med hvite eller sorte detaljer.

Beige husfarge på murhuset passer fint inn i skogsterreng
Beige husfarge på murhuset passer fint inn i skogsterreng

BEIGE HUSFARGER

De myke, varme og litt nøtteaktige kremfargene, finner vi her i den beige paletten. Her finner vi den lysbeige fargen Calcite, den varme og lysbeige Character Beige, samt den vakre Caramel Dust som minner om fløtekaramell.

Beige husfarge passer utmerket på hus med røde og sortevtak

Dette fantastiske huset fra århundreskiftet, er malt i den vakre fargen Nordsjö Caramel Dust, som minner om en myk fløtekaramell. Døren er malt i den røde fargen Tradisjonrød og detaljene i Nordsjö White.

Beige husfarge og hvite detaljer og utskjæringer
Beige grå og nøytrale husfarger med Nordsjømaling

En klassisk villa med sort eller rødt tak kler en beige husfarge veldig godt. Under ser vi den varme og lysbeige fargen Character Beige, Vinduer og detaljer er malt i fargen Nordsjö White.

Beige husfarger malt på herskapelig villa
Beige husfarger malt på herskapelig villa med hvite roser

Vekker disse vakre fasadene en lyst til å begynne å male? Se våre 10 smarte tips til et nymalt hus og selvfølgelig en enkel slik-gjør-du-det guide.

Det staselige huset nedenfor er malt i den myke lysbeige fargen Calcite og smelter godt inn sammen med den mørke grå husfargen på naboens hus.

Beige husfarge i gråmalt nabolag

TRANSPARENTE GRÅ OG BEIGE HUSFARGER

Ønsker du at treverket skal skinne igjennom, er det ikke maling som er riktig behandling av trekledningen din. Da skal du velge en transparent eksteriørbeis. Beisen vil la treverket være synlig, mens fargen vil gi den nødvendige beskyttelse og utseende der årringer og spillet i treet vil bli synlig.

Velg gjerne ONE Transparent - en selvrensende vannbasert eksteriørbeis som tar vare på huset ditt i veldig lang tid. Eller Traditional Transparent Tixett som er en tjærebeis som gir ekstrem holdbarhet.

Fargen Scandinavian Rock er en vakker og klassiske farge som holder seg i mange år. Se hvor fint dette smelter inn sammen med det blå vannet i bassenget, sorte interiørdetlajer og hvitmalte vinduer!

Trefasaden er beiset i eksteriørbeisen ONE transparent i farge Scandinavian Rock

Huset er malt med den selvrensende eksteriørbeisen One Transparent i fargen Scandinavian Rock

Henter dataene, vennligst vent...