Vask huset med husvask før maling
Vask fasaden med husvask

Slik vasker du husveggen

Skal du male huset i sommer? Vask først fasaden med Nordsjö Original Husvask! En årlig husvask er med på å forebygge og gi dårligere vekstvilkår for sopp og råte.

Vask fasaden før du maler den

Du bør vaske huset en gang per år for å holde fasaden ren og i bra stand. Se filmen du finner over her. Den gir deg nyttige tips hvordan du går frem.

Når alt kommer til alt er huset en viktig og stor investering for deg som huseier, og vedlikehold er viktig for å holde skitt og påvekst borte frå fasaden. Skal du male huset er vasken ennå viktigere. Vasken hjelper til med å matte ned malingen og gir bedre feste for den etterfølgende malingen. Dessuten tar du bort både smuss og påvekst som du ikke vil skal bryte ned trefasaden under det nye malingsstrøket. En ren husfasade er en sunn husfasade!

Husvask slik vasker du huset ditt
Husvask slik vasker du huset ditt

Rengjøring av hus fjerner skitt og påvekst

For at malingen skal få så godt feste som mulig, anbefaler vi at du begynner å vaske fasaden på huset. Det er nødvendig å fjerne all forurensninger, påvekst og skitt. Veggene på skyggesiden har sannsynligvis påvekst som må vaskes bort for å forhindre nedbrytning av enten treverket eller murpussen på fasaden. Vår Nordsjö Original Husvask er spesielt utviklet for dette formålet.

Når er beste tid å vaske fasaden på?

Hvis huset er malt før, det vil si ikke nymalt, og du nå skal male på nytt er det ekstra viktig å vaske overflaten på forhånd. Gjør gjerne dette på en overskyet dag. Bruk Nordsjö Original Husvask og påfør med svamp, sprøyte eller kost på den skitne overflaten. La blandingen virke noen minutter, og vask deretter overflaten med en vaskekost. Skyll grundig med rent vann. Sørg for å beskytte glass da Husvask kan gi flekker på glass, aluminium og malte overflater som ikke skal males på nytt.

Slik vasker du huset
slik vaske du huset

Hvordan vasker du husets fasade på enkleste måte?

Når du skal vaske fasaden på huset kan du bruke en sprøyte, børste eller vaskekost i tillegg til Nordsjö Original Husvask. Begynn nederst på husveggen og vask deg oppover. En lavtrykkssprøyte er enkel å bruke, og du får tilgang høyt opp på fasaden og kommer til på vanskelig tilgjengelige steder. I tillegg kan du vaske et større område uten å måtte flytte evt stige. Dekk planter, treverk og vinduer med plast og skyll disse overflatene med en gang hvis de kommer i kontakt med rengjøringsmiddelet.

  1. Start med å skylle fasaden med vann først.
  2. Spray husveggen med husvask og la det virke noen minutter.
  3. Bruk deretter en vaskekost for grundig rengjøring av fasaden på huset. Du kan bruke en vaskekost eller -børste med skaft som du fester til vannslangen for å vaske og skrubbe bort skitt og påvekst. Du finner egnet hjelpemidler hos din forhandler, og bruk av disse kan fort spare deg for tid og krefter i arbeidet.
  4. Skyll til slutt fasaden godt med vann. Begynn med å skylle nedenfra og jobb deg oppover på fasaden - og avslutt med å spyle fra topp til bunn til slutt.
  5. Hvis det fremdeles er overflater med skitt og påvekst bør du gå grundigere til verks med en børste og vaske en omgang til og skylle med vann. Å la skitt eller påvekst ligge igjen under nye strøk med maling gir dårlig beskyttelse, og påveksten vil fremdeles bryte ned treverket under. Forarbeidet er nemlig alfa og omega for en sunn og pen husfasade.

Vi anbefaler ikke bruk av høytrykksvasker for rengjøring av fasader. Årsaken er at det høye vanntrykket kan føre til at vann trenger inn mellom trepanelet, noe som i verste fall kan føre til at fukt kommer inn i isolasjonen med de konsekevnser det kan få.

Slik vasker du huset med kost
Vask hus med børste

Hva trenger du?

Først og fremst trenger du Nordsjö Original Husvask noe som vil gi deg en ren fasade før du går i gang med malingen av huset. I tillegg trenger du en børste eller kost/pensel, et forlengelsesskaft og en stige, og gjerne en lavtrykkssprøyte. Vi anbefaler et besøk til Nordsjøforhandleren din. De har nødvendige verktøy som skal til for å gjøre arbeidet så raskt og enkelt som mulig for deg.


 

Skal du vaske din terrasse?

Du finner fremgangsmåte og tips her: Slik vaske du terrassen