Hva er en nøytral fargepalett?

Nøytrale farger er ikke bare begrenset til krem- og brunfarger.

Den perfekte bakgrunn

En nøytral farge er en farge som opptrer som en diskré bakgrunnsfarge, og som lett kan benyttes med andre sterkere farger. Dette gjør nøytrale farger til et flott blankt utgangspunkt der du kan være kreativ og gi et bilde eller kunstverk som har et arkitektoniske særpreg en mulighet til å stå frem. I en nøytral fargepalett inngår alt fra lyse, nøytrale farger som krem og hvitt, til mørkere nyanser som mørke jordfarger eller steingrå og gjerne blå og grønne fargenyanser.

Bryt tradisjonen

Tradisjonelle nøytrale nyanser inkluderer taupe, muskat og sandstein. Her har vi benyttet en gråbrun lavendelfarge som en nøytral bakgrunn i soverommet. Ulike nyanser av samme farge er supplert med, sammen med overdådig mørk lavendelfarget puter og et lyst lavendelfarget sengeteppe. Dekorative innslag i harmoniserende nyanser av gull og mørk rust gjør denne elegante fargesammensetningen komplett. 

Stjel stilen

Følg disse stegene for å gjenskape en lignende stil:

• Sett sammen fargeprøver med fem forskjellige nyanser av samme farge.

• Legg så til ulike nyanser på vegger, treverk og møbler i rommet.

• Fullfør ved å legge til interiør i harmoniserende nyanser som er nær din hovedfarge.

 

Du kan enkelt lage en vakker fargepalett ved å bruke nøytrale farger som utgangspunkt.

 

Vil du lese mer hvordan du kan fargesette med farger fra vårt fargekolleksjon "Det hjertevarme hjemmet"? Les mer på Fargesetting - Det hjertevarme hjem